Чорни: Искам отново да гледам Левски, пожелавам успех в Шампионска лига

15:47
Чорни: Искам отново да гледам Левски, пожелавам успех в Шампионска лига
Руският бизнесмен Майкъл Чорни не е мислил за завръщане в България, но едно е сигурно, че отборът на Левски е в неговото сърце и той с удоволствие би гледал отново футболна среща на "сините".

"Честно казано не съм мислил затова. Ако ми се отдаде възможност да дойда... Но още веднъж повтарям, не знам още", заяви той специално пред БГНЕС.

Коментарът на известния бизнесмен бе по повод промяната в законодателството в България, която влиза в сила на 1 август и което дава възможност Майкъл Чорни отново свободно да посещава страната ни.

"Възможно е да посетя някой мач на Левски с мои приятели. Сега нямам някакви бизнес интереси в България, затова се отнасям безразлично", добави г-н Чорни, който в момента живее в Израел. Попитан за плановете си за инвестиции и дали възнамерява да прави бизнес в България, г-н Чорни отговори:

"Бизнесът е такова нещо, че винаги можеш да дойдеш. Зависи от настроението. Ако в България има големи промени и се промени отношението към мен. Защо пък не, всичко е възможно."

Руският бизнесмен смята, че няма врагове в България.
"Не мога да кажа, че имам врагове и хора, които не желая да видя. Нормално се отнасям към българите, имам приятели, познати", каза той.

"Това, което искам да видя е мач на моя любим отбор Левски. Използвам възможността чрез вас да предам топъл поздрав на Левски и да му пожелая успех в квалификациите", добави г-н Чорни.

Припомняме, че бившият собственик на Левски Майкъл Чорни бе изгонен от България през 2000 година, като заплаха за националната сигурност. В края на месец юни тази година, сегашният собственик на българския футболен шампион Левски адвокат Тодор Батков увеличи дяла си в клуба на 90 процента, след като изкупи акциите на Чорни. През декември миналата година Общото събрание на ПФК " Левски АД" реши да вдигне основния капитал на дружеството от 500 000 на 15 милиона лева, като всеки от акционерите получи 6-месечен срок с възможност да запише пакет, пропорционален на този, който притежава, като внесе съответната допълнителна сума.

Чорни имаше 20 процента в ПФК " Левски АД", но реши да се откаже от опцията и Тодор Батков като мажоритарен собственик се възползва от правото си да изкупи акциите на руския бизнесмен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gonzo_niki
01.08.2009 06:53

нас поне на гледаха в шл... и ще ни гледат... а вие куде сте бе чорбариииииииии... вас кога ще ви видиме в шл??????????????? смешницииииииииииииииииииии
ЛЕВСКИ в Европа - цска с Родопа *lol**lol**lol**lol*: *joking*

Beckenbauer
01.08.2009 01:47

Чорни!та да гледаш твойто стадо у ШЛ трее да им даваш по-честичкооо да пасат*lol* *devil* тоест$ те само пари искатНЕВИДЕЛИ

ANTWERPMIRACLES
31.07.2009 03:22

Стой си в Израел и никога повече не стъпвай по нашите земи ! България постепено се измъква от мъртвата хватка на подобни мошеници и става нормална европейска държава. Не желаем отново разни мафиоти да се напъхват в страната ни и да въртят престъпните си сделки. Европейските служби за борба с организираната престъпност също няма да допуснат подобни криминални типове да мародерстват на територията на страна членка на общността.