Министърът на спорта поздрави Левски за юбилея

17:45
Министърът на спорта поздрави Левски за юбилея
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави ръководството, играчите и привържениците на Левски по повод 50 години от първото участие на клуба в Европейските турнири по футбол.

Сините отпразнуваха юбилея си в събота, когато по пример на първата среща на клуба в Европа изиграха среща с шведския Юргорден.

Ето и пълния текст на писмото на министър Кралев:

"ДО
РЪКОВОДСТВОТО, ИГРАЧИТЕ
И ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ
НА ПФК ЛЕВСКИ

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

За мен е чест да поднеса своите почитания и да Ви поздравя по повод 50-годишнината от първия мач на Левски в евротурнирите.

На 12 септември 1965 година Вашият любим отбор дебютира в първия кръг на Купата на европейските шампиони с мач срещу Юргорден (Шв). Въпреки поражението с 1:2 при гостуването си в Стокхолм, в реванша на 3 октомври "сините" футболисти постигат разгромна победа с 6:0 и отстраняват своя съперник.

През годините Левски е побеждавал колоси като Барселона, Аякс, Щутгарт, Глазгоу Рейджърс, Удинезe, Олимпик Марсилия, става първият български отбор, класирал се в групите на Шампионската лига, достига до три 1/4-финала в турнира за КНК, един 1/4-финал за Купата на УЕФА и един 1/4-финал в Лига Европа, като след реформирането на турнира е родният тим с най-предно класиране.

Това е една дълголетна традиция, с която са свързани имената на стотици играчи, треньори, ръководители и на милиони сини фенове. Защото Левски не е само футболен клуб. Това е социален феномен, който в своята вековна история запази идентичността си и бе част от съдбите на тези, които носят в сърцата си любимия отбор.

Вярвам, че посрещате този юбилей горди и заредени с оптимизъм за нови победи. През всичките тези години Вие доказвате, че съхранявате и развивате дълбоките традиции на клуба, дал толкова много на родния футбол.

Пожелавам Ви още много успехи и покоряване на още по-високи европейски върхове!

КРАСЕН КРАЛЕВ,
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА
"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация