Анри: Венгер притежава магия

19:31
Анри: Венгер притежава магия
Тиери Анри подчерта, че магията, която притежава Арсен Венгер може да превърне Арсенал в шампион през този сезон. Ето какво сподели самият той пред английската преса:

- Г-н Анри, смятате ли, че отборът на Арсенал запазва своите шансове за титлата през новия сезон, след като се раздели с двама ключови играчи, а се очаква и Адебайор да бъде продаден?

- Въпреки сътресенията в клуба, породени от продажбите на Фламини и Хлеб вярвам, че Арсен Венгер е способен да изгради конкурентен на Манчестър Юнайтед и Челси отбор. Арсен е уникален и заслужава само уважение и възхищение.

- В началото на изминалия сезон също бяхте уверен в крайния успех на бившия Ви отбор?

- Последната година, когато казах, че Арсенал ще спечелят нещо, хората ми се смяха. Те се смяха още повече в края на сезона, когато отборът не спечели нищо, но колко много хора харесаха техния футбол?

- Искате да кажете, че успехът не винаги означава спечелена титла?

- В началото на сезона никой не ги поставяше в сметките. Само след два месеца всички заговориха, колко страхотен футбол играе Арсенал. Те бяха отборът, който всички с удоволствие наблюдаваха и това бе така, защото играеха наистина великолепно. Това бе огромно признание, наистина.

- След като напуснахте Арсенал, продължавате ли да следите отблизо ситуацията там и да вярвате в крайния им успех?

- Не знам какво става около клуба, но винаги сътворяват нещо специално. Винаги съумяват да вдъхновят играчите си. Все още вярвам, че могат да спечелят нещо.

- От този сезон ще играете с Александър Хлеб, с когото бяхте съотборници и в Арсенал. Това радва ли Ви?
 
- Алекс е прекрасен играч и се радвам, че подписа с нас. Може да играе по левия фланг, десния и дори в предни позиции. Има много добър ляв крак, десен също, а освен това и самата му визия е прекрасна. Сега спирам да говоря за него, защото започва да звучи, сякаш описвам Пеле!

- Първият сезон за вас с екипа на Барселона не бе особено успешен. Това дали не би повлияло и на него?

- Мисля, че за нас той е добро попълнение, тъй като е великолепен играч. Ще се впише в обстановката на "Ноу Камп" и смятам, че феновете ще оценят достойно неговите постижения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsen
27.07.2008 13:56

Изборът на Анри да премине в друг клуб бе нормален.Тиери се надяваше най-сетне да спечели и еврокупа,тогава барса бяха на европейския връх.А и на 30 год е време за ново педизвикателство от друга страна.Убеден съм че до 2/3 год ще се върне на Емирейтс

CandyBoy
27.07.2008 00:45

Всички фенове на Арсенал тук в Англия боготворят Анри и това ще е докато съществува клуба.Тиенри си превърна в "Г-н Арсенал" и аз още немога да проумея раздялата му с клуба , вече година след това.Той винаги ще си остане една от емблемите на "Артилеристите" редом до двата топа пред стадиона в северен Лондон . Вратите на Emirates винаги ще са отворени за него.

UtherY
26.07.2008 21:31

Каквото и да е решението на Анри,аз ще съм облагодетелстван от него - като фен на Арсенал и Барселона...Но все пак си мисля,че мястото му беше в Арсенал...А колкото до интервюто - на първия въпрос не вписа Ливърпул в сметките

arsen
26.07.2008 20:12

Говоря за Венгер.А от думите на Анри усещам носталгия по Арсенал.Може би тайничко се надява скоро да си дойде пак в северен Лондон.

arsen
26.07.2008 20:11

Един прекрасен треньор.Със сигурност ще изкара нещо изпод ръкава за началото на сезона.И пак ще се възхитим на него и играта на тима ни.