"Футболът е № 1, защото волейболът е религия"

13:16
"Футболът е № 1, защото волейболът е религия"
"Добре дошли в България – страната, в която футболът е № 1, защото волейболът е религия. Горд съм, че страната ни, заедно с Италия, е домакин на европейското първенство по волейбол, а решителните битки за разпределяне на отличията се провеждат в "Арена Армеец София." С тези думи министърът на младежта и спорта Красен Кралев се обърна към участниците в 36-ата Генерална асамблея на Европейската волейболна конфедерация (CEV), която се провежда у нас по време на Европейското първенство по волейбол за мъже.

"Волейболът е най-успешният български колективен спорт. Вие сами се убедихте, че у нас това е социален феномен, който обединява цялата ни нация. Затова и получава специално внимание от държавата", каза още министър Красен Кралев пред делегатите на форума.

Спортният шеф подчерта, че България обича волейбола и се гордее с факта, че именно от нашата страна започва олимпийската история на този спорт.

"В края на месец септември 1957 г. в София се провежда 53-ата сесия на МОК. По този повод на Националния стадион "Васил Левски" се организира демонстративен турнир по волейбол, на който лично присъства и тогавашният президент на FIVB Пол Либо. Атмосферата, която създават нашите фенове по време на мача със СССР, който събира 30 000 души, впечатлява членовете на МОК и волейболът е приет в олимпийското семейство. През 1964 г. България е сред участниците при официалния дебют на волейбола на Олимпийските игри в Токио", припомни Кралев.

Той изтъкна факта, че днес страната ни е домакин на още едно историческо за волейбола събитие - конгресът на Европейската конфедерация, на който ще бъде избран новият президент на CEV. Красен Кралев пожела успех в предстоящия избор и на двамата кандидати за поста - Андре Майер и Александър Боричич, като изрази увереността си, че европейската волейболна общност ще направи най-добрия избор в името на любимия спорт.

"Надявам се с повечето от Вас да се видим и през 2018 г., ако Международната федерация по волейбол ни гласува доверието заедно с Италия да организираме домакинството и на Световното първенство през 2018 г.", каза още Кралев.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kapitana123
16.10.2015 14:59

Във волейбола всичко е много хубаво само си мисля, че трябва да се забранят докосванията м/у съотборници. При 22:6 противника бие сервис в мрежата; изоставащите юначаги почват едни целувки, прегръдки, пошляпвания... И това между еднополови. Грозна гледка, но има и нещо положително - И. Киряков нямаше ръст за волейболист и така си стана футболист *wink*

MiTaKa_D
16.10.2015 15:07

А при футбола направо си бъркат в гъза.