Томов: Държавата трябва да помогне на ЦСКА

10:41
Томов: Държавата трябва да помогне на ЦСКА
Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов даде интервю за "Тема Спорт", в което говори за протеста на червената общност в неделя и отношението на БфС и държавата към армейците.

Г-н Томов, какво е мнението ви за масовия протест на феновете на ЦСКА в неделя? Те издигнаха своя глас срещу статуквото в държавата и в БфС. Подкрепяте ли техните искания за край на двойните стандарти и справедливост за клуба?

- Подкрепям искането, че държавата трябва да помогне на клуба. Само ЦСКА от големите отбори не притежава своите бази. И точно заради това бе натрупана една сериозна част от дълга на клуба. Държавата трябва да помогне и със създаването на условия за развитието на юношеския футбол. Що се отнася до мнението на червената общност за БфС - нека изчакаме становището на Правната комисия за това дали новото дружество може да участва във В група. И най-вече да видим решението на Изпълкома, което ще е ключово.

Феновете в неделя обаче издигнаха плакати с надписи "Съд за "Титан" и "Съд за Томов". Защо искат ваше наказание като бивш собственик на клуба?

- Не виждам за какво мога да бъда обвиняван. Това е несериозно и не знам за какво е издигнат плакатът. Аз само съм наливал в ЦСКА, а не съм взимал. Правил съм всичко от изключително алтруистични намерения. Наречете го идеализъм. Но е просто нечестно да издигат такива плакати срещу мен. А и по какъв начин съм виновен за настоящата ситуация в ЦСКА? Клубът бе вкаран в предумишлен и ненужен фалит. Пращането във В група и разпускането на силния ни отбор трябва да бъде разследвано.

Но ЦСКА е в несъстоятелност от 31 декември 2014 г. -тогава вие все още бяхте собственик на клуба. Тоест вие сте го вкарали в такова състояние?

- Не е имало несъстоятелност тогава. На 23 декември 2014 г. съдът е признал футболистите като актив на клуба, който е в размер на 18 милиона лева. Значи несъстоятелност няма. Всичко започна от умишленото неплащане за лиценз. Говореха, че може да се създаде ново дружество и то да започне от А група. Не знам дали дошлите след мен собственици излъгаха обществеността за тази възможност, или те самите бяха излъгани. Но ако отборът не се беше разпаднал, лятото щяха да се продадат играчи за 2-3 милиона и всичко да бъде наред. Вместо това основният актив - играчите, бе унищожен и оттам се влезе 8 несъстоятелност.

Кой поиска фалита на ЦСКА?

- Не знам, защото съм се откъснал от футбола от 8-9 месеца. Знам кои са изпълнителите и те са публични хора. Но кой стои зад тях - не мога да знам с пълна сигурност.

Пламен Марков в прав текст заяви, че БфС иска да убие ЦСКА. Подкрепяте ли неговото мнение?

- Пламен сигурно има повече информация от мен. БфС е задължен да направи всичко, за да помогне на клуба. БфС е обективно заинтересован от доброто състояние на ЦСКА, защото от това пряко зависи целият български футбол. Нека феновете на ЦСКА отстояват своето искане за справедливост и да пазят клуба си. В крайна сметка те са тези, които поддържат жизнените функции на ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vla666
20.10.2015 20:32

Томов...едно бесило се клати пред Армията за теб специално...столче ще се намери..само смей да дойдеш пак...нека се разследва тоя боклук...кой и как му разреши да пуска акций при положение,че сме толкова зле и не изпълняваме никакви критерий...кой си взе процент от парите на феновете...

vlatkyn
20.10.2015 19:51

Не може държавата да плаща за клубни отбори. Затова държавния отбор цецка просто трябва да се закрие веднъж завинаги. Задължителна военна служба в България вече няма.

LevskiSpartak14
20.10.2015 19:57

Цецка много отдавна емигрира в Германия!*cool*

Luxury
20.10.2015 19:04

Ей Богу, как може този престъпник да бъде толкова нагъл.Ако бяхме "държава", този отдавна щеше да е на топло!

tor_ro
20.10.2015 18:23

Господин Лупи все моли за помощ,а като яде и пи толкова години и Кремиковци мина през ръцете му, когато си отиде от земния свят... ще бъде идеален за подхранване на почвата и парите с които разполагаше в ЦСКА и ги раздаваше като заеми на хората и поколението което е оставил след себе си да сподели съдбата му навеки

nasko_iliev54
20.10.2015 16:58

Този още ли е на свобода Отдавна трябваше да търка наровете

PRI_A_TEL
20.10.2015 13:22

Тоя малоумник Томов да вземе да се гръмне...Държавните пари са наши пари, пари на фенове, пари и на такива, които никога няма да бъдат фенове, щом футбола в държавата не просперира, щом няма печалба за държавата, щом няма печалба за нас, а само за такива, дето въртят сделки под масата, като Томов, то изхода е само един, закриване на ЦСКА, не ме интересува, на кои фен му било червено или синьо пред очите и такива, като Томов да си сърбат попарата, дето са я дробили...Няма никакъв проблем да има клуб с друго име, нали? Само дето има много хора, дето са влезли в играта с ЦСКА и сега искат да не си загубят париците, като удавници за сламка са в момента, но няма и сламка! Няма и да има, защото са докарали те самите нещата до там...Поредния невероятен български проект, следващ стъпките на всички невероятни постижения на грабителите на народните благинки, пирамидки и простотиики...Аз мисля, че всички фенове трябва да се хванат и да линчуват хората в ръководството на ЦСКА, а не да ходят да се молят за пари наляво-надясно, заедно с тях...

night_wolf1984
20.10.2015 15:01

Прав си..за жалост...и не успорвам написаното от тебе.Това си е 100% истина...и за приватизацията си също прав всички държавни заводи или повечето бяха закрити или подарени на удобни хора.За селата дори закриха ТКЗС-тата,който бълваха продукция и имаше работа за хората от селата...е какво постигнаха затриха селата и внасяме чужди домати боклуци на висока цена.Съжелявам,че давам такива примери,ама сега за това плаща обруления българин.....а мястото на Томовци и други разни е на топло,че зимата иде,да не вземат да се разболея.А относно енцилкопедията...по скоро са за Гинес по престъпността *smile*

PRI_A_TEL
20.10.2015 14:38

ЦСКА е умишлено фалирана, за да може държавата да плати за сметката, тоест ние от нашия джоб, няма какво да си говорим, тия животни са си направили сметката, проблема е, че държавата е основния губещ и ако да кажем 40 процента са на останалите помиари, то те отдавна са си оправили сметките и сега се правят на ударени...Същата работа бе и с приватизацията и фалирането на предприятия, същата долна противна игра, Миталовци и подобни цигани, сделки за по 1 лев за Кремиковци и т.н. Ако имаше енциклопедия на престъпността, то тя щеше да е написана в България...

night_wolf1984
20.10.2015 13:59

Прав си,но сашо апашо не сме го избрали ние...да сърбат попарата тея дето са го избрали....и той.Друг е въпроса,че има много замесен хора още ..може би и от властта,който са замесени и затова не искат да се рови в жарта ,за да не се опари някой крадлив големец с мерцедес.Аз ще попитам къде беше държавата ,Нап ..когато се трупаха дълговете....За това трябва да има орган ,който да следи за финансовия контрол в клубовете и да взима мерки отрано...Ако има такъв орган...то явно не работи или си затваря очите,пред закона и държавата.Няма тука закон...няма правда ....тука е БЪлгария!!!

bql_chovek
20.10.2015 11:31

Наш Томов краде, след това държавата да плата *lol*

ub7
20.10.2015 11:25

щом тоя го е казал значи със сигурност не трябва.