Гуардиола: Арсенал ще се бори за победата на всяка цена

12:07
Гуардиола: Арсенал ще се бори за победата на всяка цена
Байерн Мюнхен ще бъде много внимателен при днешното си гостуване на ранения Арсенал в третата си среща от Шампионската лига, обяви треньорът на шампионите на Германия Хосеп Гуардиола. Арсенал претърпя загуби в първите си два мача в тазгодишната кампания, докато Байерн наниза осем гола в мрежите на Олимпиакос и Динамо Загреб и е с 6 точки.

"Ние няма да играем като отбор с 6 точки срещу такъв с 0. Ние излизаме от 21,45 часа при резултат 0:0. Когато анализирам даден отбор никога не гледам класирането, не се инетресувам от него. Мисля, че аз и Арсен Венгер се познаваме достатъчно добре, за да се заблуждаваме за състоянието на отборите си от временното класиране. Срещал съм неговия отбор и като треньор на Барселона, и като треньор на Байерн", каза Гуардиола.

"Знаем, че те имат огромни технически възможности и е много трудно да се играе срещу тях".

" Арсенал все още се надява, че ще може да преодолее груповата фаза, макар че ако Динамо и Олимпиакос не завършат наравно, ще стане много трудно за тях.

"Ситуацията е благосклонна за Арсенал, защото мотивацията им е така, че те ще се борят за победа на всяка цена и с всички сили. В такива моменти човек надскача себе си дори. Например, ако моят отбор имаше нула точки и приемаше Арсенал с 6, знам футболистите ми щяха да бъдат агресивни като гладни животни. Защото това просто ще бъде нашият последен шанс и трябва да дадеш наистина всичко, каза още испанският специалист.

Последните две гостувания на Байерн на Емирейтс завършиха успешно, като последната беше през сезон 2013/2014 в първи осминафинал.

"Гледаме напред и не се връщаме към тези две поредни наши победи като гости, гарантира Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация