Оле-Гунар Солскяр отново начало на Молде

15:10
Оле-Гунар Солскяр отново начало на Молде
Легендата на норвежкия футбол Оле-Гунар Солскяр бе назначен отново за треньор на Мьолде, съобщават медиите в скандинавската страна. Той заменя на поста Ерлинг Мьо, който бе назначен през август тази година, след като клубът пропусна да се класира в групите на Шампионската лига.

42-годишният бивш нападател на Манчестър Юнайтед се завръща в клуба 13 месеца, след като бе уволнен от Кардиф Сити. Солскяр застана начело на уелския клуб през януари 2014 година, след като на два пъти стана шампион на Норвегия с Мьолде и веднъж взе купата на страната.

Три кръга преди края на норвежкото първенство Мьолде заема седмо място в класирането с 43 точки, с 19 по-малко от водача Розенборг.

Солскяр бе назначен за наставник на Мьолде за пръв път през ноември 2010 година, след като прекара две успешни години като треньор на резервния отбор на Манчестър Юнайтед.

Очаква се повторният дебют на треньорския пост на бившия нападател да бъде в четвъртък, когато тимът се изправя срещу Селтик в мач от третия кръг в груповата фаза на Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация