Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК

15:35
Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК
Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова бе на работна закуска днес с президента на МОК Томас Бах.

Двамата се срещнаха в руската столица, където пристигнаха за да участват в първия по рода си Световен форум на олимпийците, организиран по инициатива на Световната асоциация на спортистите олимпийци и НОК на Русия.

Стефка Костадинова и Томас Бах са разговаряли за хода на подготовката на предстоящите олимпийски игри в Рио 2016 и за изпълнението на Програма 2020, с която бяха стартирани някои реформи в МОК миналата година. Сред засегнатите теми са били и Европейските игри и тяхното бъдеще след първото им издание това лято в Баку. Двамата са се обединили около мнението, че това е един изключително успешен нов проект, обсъдено е и представянето на българските спортисти.

Очаква се по-късно днес форумът да бъде открит от президента на Русия Владимир Путин, който ще отправи кратко приветствие към присъстващите. Сред поканените са редица легендарни спортисти и деятели на олимпийското движение. Патрон на събитието е принцът на Монако Албер, петкратен участник на олимпийски игри.

В програмата на Световния форум на олимпийците в Москва са предвидени дискусии, сесии, семинари и изказвания за бъдещето на олимпизма и олимпийските игри.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация