Константинов: Олимпийските квалификации са като ново Европейско

17:25
Константинов: Олимпийските квалификации са като ново Европейско
Националният селекционер на България по волейбол Пламен Константинов коментира шансовете на тима в предстоящите Олимпийски квалификации в Берлин. Според Константинов надпреварата в Берлин ще е като още едно европейско първенство. България попадна в изключително тежка група, където са още шампионът на Стария континент – Франция, олимпийският първенец Русия, както и селекцията на Финландия.
 
"Квалификационният олимпийски турнир в Берлин е едно ново европейско първенство, в което участват 8-те топ отбора на Европа! Като се погледне състава на групата ни само за да излезем от групата ни, ще трябва или настоящият европейски шампион и победител в Световната лига или олимпийският шампион да не играе на Олимпиада. Този факт говори сам по себе си. Ако използваме инерцията от европейското първенство и този позитив, който натрупахме, аз усещам, че отборът натрупа повече вяра и увереност в своите сили. Всичко може да се реши в един мач!"
 
Константинов коментира и си позволи да разкритикува международната федерация заради регламента за класиране на Олимпиадата в Рио догодина.
 
„Да не говорим за безобразието на Международната федерация по волейбол, която взе една олимпийска квота от Европа, при положение, че Европа доминира в световния волейбол. Не може да го направиш една година преди Олимпиадата! Унищожиха европейското първенство, преди победителят в него се класираше за участие на Световната купа и можеше да се бори за класиране за Олимпиада. И те се превърнаха в едно търговско дружество! Идват на работа, защото всеки един турнир е платен… Надявам се новото ръководство на CEV (Европейската конфедерация по волейбол) да е по-продуктивно и по-разумно”, допълни селекционерът на „лъвовете”.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация