Томов не е завеждал дело срещу ЦСКА

17:44
Томов не е завеждал дело срещу ЦСКА
Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов използва личния си профил във "Фейсбук", за да опровергае информациите, че е завел дело срещу клуба посредством компанията „Лира Инвестмънтс“.

Вижте позицията на Томов без редакторска намеса:

На вниманието на българските медии!

В някои медии през днешния ден беше разпространена лъжата (публикувана от неизвестен автор), че „Лира Инвестмънтс“ е завело дело срещу ПФК ЦСКА АД. Това е поредната спекулация целяща да прикрие предумишления фалит на Клуба извършен от лицата Манджуков и Инджов и стоящите зад тях покровители.

Предявените вземания от „Лира Инвестмънтс“ към ПФК ЦСКА са следствие от производството по несъстоятелност, решенията на съда и временния синдик на база чл. 685 от ТЗ. Става дума за обичайна процедура, направена от десетки други кредитори на ПФК ЦСКА АД.

Продължаващи спекулации и откровени лъжи са, че „Лира Инвестмънтс“ има каквото й да е отношение към фалита на ЦСКА и ни принуждава да заведем дела, както срещу клеветниците, така и срещу стоящите зад тях гробокопачи на най-титулувания български футболен клуб.

Никога и по никакъв повод дружеството „Лира инвестмънтс“ не е предявявало или получавало лихви върху своите вземания, което е видно от счетоводните баланси на ПФК ЦСКА АД. През 2014г. ЦСКА направи разходи за 14 млн. лв. докато общата сума дадена от Маджуков и Инджов е точно 3,2 млн. лв. Това обаче са получени пари срещу заложени акции и лихви, а не безвъзмездни.

Безвъзмездни дарения в голям размер в Клуба е правило „Лира Инвестмънтс“ и отделни дружества и частни лица с истински армейски сърца.

Искаме да предупредим всички тези, които фалираха клуба и когато сега се опитват да се оправдават и да прикриват своите глупави действия, че истината няма как да бъде прикрита – нито за предумишления фалит и пращането на ПФК ЦСКА във „В“ група, нито за фалшивите обещания, че Клубът ще бъде нормално финансиран след като на 19ти март 2015г. лицата Манджуков и Инджов обявиха своето намерение да доведат ЦСКА до шампионска титла.

Александър Томов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация