Мъри след титла №2: Да се издигнеш, е лесно, но да останеш на върха, е сложно

09:54
Мъри след титла №2: Да се издигнеш, е лесно, но да останеш на върха, е сложно
"Дотук изпълнихме всички поставени задачи. Когато играеш добър футбол на високо ниво, то си длъжен да спечелиш всичко." Това обяви след втората титла с “ Астана” Станимир Стоилов. Ето какво сподели българинът в първото си интервю след триумфа.

- Господин Стоилов, как ще коментирате защитата на титлата в Казахстан?

- Много съм щастлив, че за втори пореден път станахме шампиони. Всички говореха, че ако играеш в Шампионската лига, то няма да ти останат сили за другите надпревари. Аз вече казах, че ще се борим на 3 фронта. Ако отборът се ротира добре, намира се в правилната форма, ако футболистите се подготвят добре и почиват добре, то силите са налице. Имахме доста добро съперничество с “Кайрат” до края на шампионата, а от това съперничество се развива и футболът в Казахстан. Първо искам да благодаря на президента на “Астана” Саян Хамитжанов, който ме повика и оказва пълна подкрепа за мен и отбора. Искам да поздравя целия треньорски щаб, който израсна заедно с мен в новия ми клуб, да поздравя служителите на клуба, феновете, които са винаги с нас и разбира се - футболистите. Те свършиха най-голямата работа.Те показаха, че могат да се целят високо, ако им се поставят такива цели. А ние винаги сме длъжни да си поставяме високи цели. Футболистите са основните виновници за успеха на “Астана”.

- Казвахте, че от мача с “Актобе” зависи бъдещето ви в “Астана”. Какво е известно сега?

- Не съм казвал, че от последния мач в първенството зависи бъдещето ми, а исках да говорим с ръководството на клуба след тази среща. Ако мениджърите ни се договорят - аз ще се радвам да продължа да водя “Астана”. Занапред ще бъде по-сложно, защото отборът вдигна високо летвата според това какви бяха нашите възможности. Аз искам да имаме заедно успехи и в бъдеще. Да се издигнеш, е лесно, но да останеш на върха, е сложно. Остана ни да изиграем финала за купата на Казахстан и два мача в Шампионската лига - това ще бъде нашият десерт.

- Ще бъде ли от полза за отбора двуседмичното прекъсване преди финала за купата?


- Не. Когато има по-голяма пауза, се появяват проблеми. Няколко чужденци ще отидат в националните си отбори, ще се върнат в последния момент и ще загубят игрови ритъм. Добрата пауза е 5 дни, както беше преди мача с “Актобе”. Аз не искам да се губи игровият ритъм и агресията, която показахме в мача срещу “Актобе”. Въпреки натоварената програма ние бяхме агресивни, тичахме до края и вкарахме в последните минути. Това говори, че отборът ни е в добра форма и е настроен да се бори до края.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация