Зидан представи топката на Евро 2016 (видео)

15:35
Зидан представи топката на Евро 2016 (видео)
Тази сутрин един от най-обичаните френски футболисти и жива легенда на световния футбол Зинедин Зидан показа в Instagram профила си официалната топка на ЕВРО 2016. Beau Jeu в буквален превод означава "красива игра" и ще бъде истинско бижу на Първенството през 2016. По-късно днес Зидан ще представи топката в центъра на единствения по рода си дигитален футболен стадион – FUTURE ARENA в предградието Сент Дени в Париж.

Аdidas разработва Beau Jeu вече 18 месеца, като дизайна е базиран на любимата и подложена на всякакви тестове топка "Brazuca" от Световното първенство през 2014 г. в Бразилия. Към утвърдения дизайн на Brazuca, adidas добави френски финес и класа и създаде Beau Jeu. Трикольорът на страната - домакин е изобразен с преливащи се син, бял и червен цвят върху топката, а сребристите мотиви са очевидна препратка към така желаната от всички купа.

Буквите E-U-R-O и цифрите 2-0-1-6 се открояват сред блок дизайна върху панелите на топката. Топката отново използва иновативен подход, като е създадена от специални панели, но с подобрена структура, което предоставя отлично сцепление и видимост във въздуха. Официалната топка ще бъде предоставена на всички национални отбори, участващи в ЕВРО 2016 най-късно до края на ноември 2015. Състезателите ще имат възможност да се запознаят с топката през оставащите 6 месеца до началото на Шампионата. Няколко световни звезди на футбола вече имаха възможност да тестват Beau Jeu и споделиха мнения за нейните качества. Сред тях е и нападателят на Уелс и Реал Мадрид - Гарет Бейл, който сподели:

"Вече играх с Beau Jeu на няколко тренировки и я тествах при далечни изстрели, пасове и дрибъл, и е просто брилянтна. Нямам търпение първенството да започне".

Вратарят на испанския национален отбор Икер Касияс също е възхитен от творението на adidas: "Вече сме играли с Beau Jeu в няколко доста интензивни тренировъчни сесии. Като вратар, за мен е важно да мога да спасявам голови удари. Впечатлен съм и смятам, че това ще бъде една невероятна топка."

Представянето на топката е на иновативното петоъгълно игрище FUTURE ARENA, създадено от adidas, с невероятна 360-градусова мултимедия на дигитален стадион и с 50-хилядна екзалтирана публика.

Компютърно генерираните фенове реагират в реално време на всяко движение в играта: головете, феновете, обратите и емоциите, които изпитваме в истинско UEFA първенство. FUTURE ARENA ще отвори врати за 4 дни, от днес до 15 ноември, в които младежи от цяла Европа ще имат шанса да играят на уникалното съоръжение с новата официална топка на UEFA EURO 2016TM.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

GUNFIGHTER
13.11.2015 14:27

Въйййй чуек такаа топка не съм виждал ебаси животното......*surprized**wonder*

Mukovd
12.11.2015 18:14

Топка кат топка... голямо чудо *sleep**sleep*

sundza
12.11.2015 16:42

От националният ни отбор постъпи запитване за цената на топката, понеже и те искат да поритат с нея.