Апелативният съд оправда Томов по делото за ЦСКА и "Кремиковци"

17:29
Апелативният съд оправда Томов по делото за ЦСКА и "Кремиковци"
Тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Мария Митева и членове Христина Михайлова и Алексей Трифонов потвърди присъдата на Софийския градски съд по ВНОХД 562/2015 г., водено срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев, съобщиха от съда.

През февруари 2015 г. и СГС постанови изцяло оправдателна присъда за четиримата по това дело. Те са подсъдими по обвинениние на прокуратурата за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери, недвижими имоти, вещи, машини. Прокуратурата твърди, че те са виновни за източването на близо 29 млн. лв. от "Кремиковци" и още 3.5 млн. евро от ЦСКА. И според СГС, а сега и според апелативния съд обаче обвиненията не са доказани в съдебна зала, а събраните доказателства и фактите по делото са довели до извод, че няма извършено присвояване.

Съдиите Мария Митева, Христина Михайлова и Алексей Трифонов потвърждават напълно решението на Софийския градски съд (СГС), с което съдия Светла Букова оневини четиримата подсъдими в средата на февруари.

"Свидетелите по делото дават показания, че всъщност събитията, описани в обвинителния акт, са пряко свързани с прехвърлянето на акции на футболния клуб от страна на свидетеля Васил Божков на Прамод Митал (последният не е разпитван по делото в качеството на свидетел), което според виждането на посочените двама бизнесмени се осъществява с посредничеството на свързани с тях търговски дружества, а тази дейност веднага трябва да се отбележи, че не е неправомерна. На следващо място, ако държавното обвинение беше анализирало задълбочено доказателствените източници, събрани още в досъдебната фаза на производството, в тяхната цялост, то едва ли би се стигнало до мотивирането на теза за извършено престъпление от страна на подсъдимите Томов, Гарибов, Иванов и Бонев", категорични са апелативните съдии Митева, Михайлова и Трифонов.

Решението на САС подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DinamoVitosha14
14.11.2015 01:27

Съдебното оправдаване сигурно е цената за успешното му изпълнение на нечия поръчка, баница, от която всички участващи играчи са си взели дял - танто за танто!!!!*ball**money**referee**whistle*

night_wolf1984
14.11.2015 00:27

Вече рядко пиша....знам,че повечето потребители не ме понасят...но това е прекалено,няма съд,няма прокурТура,няма държава...нищо повече няма да кажа...оставям безмълвен и засрамен...Ако имаше хирург в лицето на държавата,то такива тумори трябваше да бъдат отсранени..за жалост няма справедливост!!!

kapitana123
14.11.2015 03:17

"...знам,че повечето потребители не ме понасят..." то и мен само феновете на Челси ме харесват, ама що от туй - прекален светец и Богу не е драг *beer*

ReDeViL666
14.11.2015 00:13

В подобни моменти човек наистина се замисля дали да не си хване куфарите и да не се махне. Да уважим тези които останаха!*smile*

kapitana123
13.11.2015 18:02

Една поговорка гласеше: "Като откраднеш милион - не те лови закон; за един грош - я бесило, а нож!". Та тези хубосници го раздават на едро. За останалото ще се погрижат жените в съдебната власт (поклон пред паметта й).