Отстраняват Блатер и Платини от футбола

12:34
Отстраняват Блатер и Платини от футбола
Президентът на ФИФА Йозеп Блатер и шефът на УЕФА Мишел Платини могат да бъдат отстранени за шест години от всякаква дейност, свързана с футбол.

На 25 септември швейцарската прокуратура започна дело срещу Блатер, който е подозиран в това, че е превел нелегално два милиона швейцарски франка на Мишел Платини. Французинът вече каза, че заплащането е било законно. Етичната комисия към ФИФА отстрани официално президента си Сеп Блатер, както и президента на УЕФА Мишел Платини за 90 дни, след като имената им се свързаха със скандал за корупция.

"Отстраняването за 90 дни беше просто условна мярка. Искаме да изясним всичко до Коледа, за да имаме пълната картина преди президентските избори. Това би трябвало да ни подскаже за какъв срок трябва да ги отстраним реално", каза шефът на комисията по етика Ханс-Йоахим Екерт.

На 29 май на конгрес на ФИФА Блатер беше преизбран за пореден мандат, на само четири дни по-късно обяви, че подава оставка на фона на корупционните скандали. 

Изпълнителният комитет на ФИФА реши на 20 юли, че новите избори за президент ще се проведат на 26 февруари 2016 г.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
15.11.2015 19:40

Американците разчистват терена ......във футбола се въртят милиарди , а те досега бяха капо.....завидяха на европейците....край с яките премии в Европейските турнири....