Мъри Стоилов: Пиша на “Астана” 6 минус за годината

11:24
Мъри Стоилов: Пиша на “Астана” 6 минус за годината
Станимир Стоилов бе близо до спечелване и на купата на Казахстан, но този път след обрат радостта бе за основния конкурент “Кайрат”.

Тимът на Мъри отстъпи с 1:2. “ Астана” поведе в 29-ата мин чрез Патрик Твумаси. Джордже Деспотович изравни веднага след почивката. В 70-ата мин отново той отбеляза решаващия гол във финала, донасяйки обрата и купата за тима си.

В първенството сценарият бе сходен, но с обратен знак. “Кайрат” водеше в класирането, но в края “Астана” триумфира с точка пред основния си конкурент.

Вечерта след финала за купата в Астана бяха честванията на втората титла, спечелена с големите заслуги на Мъри Стоилов. Той и българските му асистенти Цанко Цветанов и Саид Ибраимов получиха златните медали, след което си направиха и специална “българска” снимка с шампионската салатиера. На церемонията бяха наградени и най-добрите играчи за сезона. Фокси, избран за най-полезен през годината, получи не само приз, но и “Мерцедес”.

“Ако оценявам изминалия сезон за нас по шестобалната система, бих поставил 5 и половина или 6 минус”, коментира Станимир Стоилов след финала за купата. Именно тази загуба е липсващата половинка или минусът към отличната оценка, включваща и историческия пробив и спечелените точки в групите на Шампионската лига.

“Поздравявам “Кайрат” за спечелената купа. Играхме на три фронта, не успяхме да се справим само в този финал. Не играхме с това отлично настроение, с което трябва да подходим във финал за купата. Но аз не мога да бъда недоволен от своя отбор”, заяви Стоилов.

Мъри има договор с “Астана” до края на декември. “Предстоят преговори. Искам да продължа да работя тук, защото вече направихме това, което всички считаха за невъзможно. Беше щастлива година за мен, защото видях как моят отбор расте”, завърши Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация