\"Девицата\" Питър Крауч

14:38
Отборът на Ливърпул има уникалната способност да се разделя с лека ръка с играчи, които са давали и определено са имали какво още да дадат на своя отбор. Роби Фаулър и Майкъл Оуен бяха, са и ще останат сред любимците на "червената" публика. Сега към тях спокойно можем да прибавим още един нападател - Питър Крауч. Английският национал след серия от трансфери през своята кариера се завърна в един от бившите си отбор - Портсмут. Ето какво може би не знаете и искате да научите за футболния живот на един английски национал:

► 1. Питър Джеймс Крауч е роден в Макълсфийлд на 30 януари 1981г. Най-очевидната му черта е височината му от 201 см. Той е най-високият човек играл някога както за Ливърпул, така и за Англия.

► 2. По време на детството му семейството се е местило често, което включва периоди в Лондон и Сингапур. Въпреки, че е воден от баща си да наблюдава Челси, той е бил привърженик на КПР.

► 3. Подписа първия си професионален договор с "шпорите" през 1998г., но така и не взима участие с първия отбор. Вместо това е даван под наем в Дълучи Хамлет и шведският Хасълхолм.

► 4. През лятото на 2000г. преминава в любимия му Куинс Парк Рейнджърс за 60 000 паунда.Въпреки, че отбеляза 10 гола в Лигата през първия си сезон там, отборът изпадна в трета дивизия и Крауч бе продаден за 1.25 милиона паунда на Портсмут.

► 5. Още в първия сезон на "Фратън Парк" отбеляза 18 гола в 37 срещи, което доведе до негов трансфер в Астън Вила през 2002г. за сумата от 5 милиона паунда. Крауч отбеляза още при дебюта си срещу Нюкясъл в Премиер Лигата, но не съумя да си запази място в стартовия състав и бе даден под наем на Норич в началото на сезон 2002/03г. За трите си месеца престой отбеляза само 4 гола, но клубът му даде шампионски медал, след като спечелиха своята дивизия.

► 6. Той подписа със Саутхямптън през юли 2004г. за сумата от 2 милиона паунда, но неговите 16 гола за общо 33 мача не успяха да помогнат на "светците" за тяхното оцеляване. Последва нов трансфер за играча, като този път сумата бе 7 милиона паунда.

► 7. В първите 19 игри за Ливърпул не успя да отбележи гол - суша, която продължи 4 месеца и общо 24 часа игрално време - преди да отбележи на два пъти срещу Уигън през месец декември 2005г.

► 8. Отбеляза 40 пъти в 132 мача за "червените" и спечели Къмюнити Шийлд и ФА Къп ( и двете през 2006г.). Влезе като резерва през 2007 г. при загубата от Милан във финала от Шампионската Лига игран в Атина.

► 9. Преди да направи своя дебют за мъжкия отбор на Англия срещу Колумбия през месец май 2005г. е участвал в младежките национални гарнитури до 20 и 21 години. От тогава той има 28 участия и е отбелязал 14 гола, включително един на Световната Купа през 2006г. срещу Унгария.

► 10. В личен план има връзка с русата красавица Аби Кланси. Запитан веднъж от местно списание какъв би бил, ако не футболист, Крауч отговорил по изключително интересен начин - девица.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

qvkata
05.08.2008 21:30

Със сигурност ти разбираш повече от Рафаел Бенитез !!!! Като фен на Ливърпул и като Крауч и Рийзе ми бяха любимците искам да ти кажа че няма нужда от критики !!!!!!!!!!!! ДА Наистина Крауч е много нужен за мачовете във висшата лига и Рийзе има голяма класа но Рафата е Номер едно и НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ УВОЛНЕН !!!! Come On You Reds !!!!!!

SwedeN
27.07.2008 19:05

Бенитес винаги ще бъде изключително слаб бизнесмен на трансферния пазар.С лека ръка се раздели с футболисти като Крауч и Рийзе,които дадоха много на Ливърпул и феновете на отбора и привлече трима анонимци(Деген,Досена, Кавалиери),надявайки се до края да закупи ненужния Гарет Бари и нужния,но трудно достижимия Роби Кийн.Един трансфер на капитана на Тотнъм би оправдал нелепата раздяла с две легенди,но "спърс" много трудно биха се разделили с един от двамата си лидери.Показаха,че искат да градят отбор,конкурентоспособен на големите четири.Привличането на Бари пък е лишено от всякаква логика,след като испанецът разполага с,по моему,един от най-добрите племейкъри в Европа и със сигурност най-добрия подавач.
Crouch forever one of us !