Клоп: Навремето мечтаех да стана лекар, но...

17:36
Клоп: Навремето мечтаех да стана лекар, но...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкрива в книгата "Reading the Game", че е мечтаел да стане доктор, но никога не се е смятал за достатъчно умен, за да преследва мечтата си.

"Исках да стана доктор. Мисля, че все още имам "синдром на помагането", казва Клоп пред Мориц Ринке. "Няма обаче какво да лъжа. Не станах доктор, просто защото не се смятах за достатъчно умен и защото не изкарах нужните оценки. Дори си спомням, че класната ми бе казала, че се надява да ми се получат нещата с футбола, защото иначе "ситуацията не изглежда добре".

"Не станах мениджър с мисълта, че ще променя радикално футбола. Не бих могъл да го направя. Нито съм си мечтал, че някога ще спечеля първенството. Мисля, че бях голям късметлия, че ми дадоха шанс да стана треньор", споделя бившият старши треньор на Борусия Дортмунд и Майнц 05.

В книгата 48-годишният германски специалист определя футбола като "смъртоносно сериозен, но само за 90 минути" и казва още, че го обича, защото му предоставя цялата палитра от човешки емоции.

Официалното излизане на пазара на книгата "Reading the Game" на английски е този четвъртък.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LiverpoolNiki
25.11.2015 21:19

Направо не мога да повярвам колко често има новини за Клоп *lol*

Arsenal966
25.11.2015 19:50

Мисля,че тази книга ще си заслужава четенето.Клоп е страшен тип,не е някаква шматка.Дори и да е ....е в добрия смисъл !

wengerout
25.11.2015 18:51

Показва,че съдбата си знае работата.Каквото ни е писано,това ще стане в общи линии.Можем да вземаме някакви различни решения,но главно ще ни отведат до това,което трябва да стане по един или друг начин.Поне според мен,де.
Ето и пример.Имал е слаби оценки,техните може би са му се карали,той си е мислил,че не става за нищо и изведнъж треньор и шампион с Борусия и треньор на Ливърпул.

metal_jericho
25.11.2015 18:02

Представям си го като лекар, Доктор Машинков [@link http://i.ytimg.com/vi/XryX92GOgX8/hqdefault.jpg] *lol*