Локомотив Мз ще гази! Грандове, пазете се!

18:29
Локомотив Мз ще гази! Грандове, пазете се!
На някои от жп-прелезите у нас, все още може да се видят предупредителни табели: "Огледай се, ослушай се и ако не идва локомотив, премини!" Ако за предстоящото първенство трябваше да напиша някаква предупредителна табела за водещите български отбори Левски, ЦСКА, Литекс, Локо Сф, Черно море, Славия, Черноморец бих променил текста така: "Огледайте се, ослушайте се, и ако не идва Локо Мз, премини! Щото, Локо Мз ще гази!".

Не ви се вярва?! И на мен не ми се вярваше, когато неотдавна ловешкият тим на Гриша Ганчев спечели първото място в "Б" група, а Ангел Бончев тогава се изцепи: "Не влизаме в "А" група, за да живуркаме, а да се борим за титлата!" Тогава си казах, леле-е, тези хора са луди! Но от тогава, досега Литекс определено прави българския шампионат доста по-интересен.

Та притежава ли ресурс Локо Мз не само да се утвърди при майсторите, да играе като равен с равен със силните, че дори да ги побеждава?!

Абсолютно сигурно е едно - Локо Мз няма да опознае настоящите проблеми на ЦСКА, защото има солиден спонсор - основаната през 1991 г. компания за търговия с метали и скрап "Надин". Амбициозни са и клубните началници: Йордан Гергов, Павел Мишев, Ваклин Добрев, Николай Джанабетски и Мирослав Веселинов. Тях и кмета на Община "Mездра" Иван Аспарухов (бивш играч на тима) не ги задоволява факта, че Локо е ставал европейски железничарски шампион през 2003-а, не се успиват и от факта, че за сефте са при майсторите. Просто те градят състав за нещо повече.

На всичкото отгоре мениджърът Георги Бачев и най-вече треньорът Виторио Павлов разполагат с интересни състезатели - сплав от опитни и млади играчи. Вратарят Радо Станев е сигурен, рутиниран страж. Солидна изглежда и централната двойка бранители, бившият защитник на Левски Предраг Пажин и Иво Тренчев. Десният халфбек Николай Христозов и левият Емил Тренков са достатъчно бързи, за да се справят и с най-скоростните крила. Подразбира се, че Локо Мз ще действа с двама дефанзивни халфа: гъркът Аристидис Лотас и Цветомир Валериев. Двамата външни полузащитници: младият Виктор Петаков и Давид Силва умеят да преливат в двете фази на играта, а диригентът ще е привлеченият от Славия Илия Илиев. Като единствен нападател се очертава да е португалеца Руи Мигел.

По всичко изглежда, че футболни почитатели от Северозападна България - Враца, Монтана, Видин, Лом, че и региона от "Искърското дефиле" ще наблюдават яки мачове на Локо Мз. Хората от този край са се намъчили за голям футбол, защото Ботев Вр отдавна го няма на елитната ни футболна карта. А беше време, когато цяла Северозападна България се събираше на ст. "Хр. Ботев" във Враца (където сега ще играе Локо Мз), за да гледа как Ботев бие, Левски, ЦСКА и т.н. В тези времена дори се роди фразата: "Ботев понякога пада, но никога не изпада, щото Химко (химкомбината) работи, преизпълнява плана, а пари има бол!"

Сега Локо Мз притежава добри футболисти, стабилен спонсор, амбициозни шефове, а вероятно и многолюдна публика. Дали пък Локо Мз няма да е подобрен вариант на влезлия с летящ старт в "А" група Литекс. За всеки случай, грандове, пазете се!


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BuTaMuHa
25.07.2008 17:01

еее пич евала за първия положителен коментар само така

soul_soul_x
25.07.2008 10:47

Локо Мездра няма да блестят и няма да направят абсолютно нищо запомнящо се според мен.

dumbo_s
24.07.2008 23:25

Да,но пък и те имат на какво да са благодарни...Но нека да не гледаме миналото...Гледайте настоящето,аз лично съм от Мездра и да кажа няма начин нашия отбор да е като този на Литекс,поне 2-3 години...Треньори много,лагери много,играчи много...Литекс когато влязаоха разчитаха на млади български момчета...В нашия тим стана интернационален...Наща база още не е готова,играчите не могат да постигнат едно добро взаимодействие веднага...Ние сме все още не можем да кажем,че сме близко до "големите отбори",които за тяхна жалост разчитат само на скъпоплатени чужденци,които дори са по-слаби от наще национали...Като най - вече Литекс-Франция,Левски - Негри,ЦСКА - От всякъде ...След 2-3 години,когато има база,условия,пенсинират се дъртаците и се заложи на млади футболисти може да се каже и да се борим за нещо повече ... Сега едно място над 10-ката ще е много добро постижение и не мисля ,че трябва да бъде считано като не успех.

gundi_1962
24.07.2008 22:04

Локо Мездра съществува, благодарение на Пирин Гоце Делчев, който ги остави в Б група. Айде Успех в Елита *smile*

efron
24.07.2008 20:32

до vracaaaa дай ми скъпи точно и ясно обяснение как ще станат. Не се заканвай от сега защото ще плачете. Разбирам че имаш самтименти към този отборвсе пак е от твоя край. И пак как ще станат по-добри от Литекс. ХХАХАХ стадион с 45 000 места в Мездра че то в това градче няма и 15 000 жители. И щял да бъде като на Шалке скъпи мой сприсе ставаш смешен.

vracaaaa
24.07.2008 20:23

точно след 1 година ще стане стадиона в Мездра той ще е с капацитет 45 000 места -- като стадиона на Шалке 04

efron
24.07.2008 20:22

Врачанино и как ще станат по-добри от Литекс. Да те са по-добри при групата на застраряващите футболисти. Мездра никога няма да се превърне в Литекс.

vrcaaaaa
24.07.2008 20:10

аз съм пък от Враса и много ще се кефя когато Локо Мездра излизат срещу големите тимове и аз си мисля че МЗ ще станат по добри дори и от Литех УСПЕХ съседи от Мездра

San4oPansa
24.07.2008 19:57

Да не забравяме и невероятната агитка на Svoge Boys HooLs, която подкрепя отбора във всеки мач.

San4oPansa
24.07.2008 19:55

Аз съм от Своге - градът на Спортист Своге . Последния сезон направихме 0:0 на нашия стадион с Локо Мз и играхме добре, също така и в Мездра ни биха с 3:1, но и там поведохме, но явно червения картон ни попречи да победим. Сега смятам, че мездревските "железничари" ще се представят добре в "А" група и вероятно няма да изпаднат, но не мисля, че ще са в борбата на върха. Все пак нищо не се знае. Имаме цял сезон да разберем. Относно нашите от Своге тази година бяхме невероятни и не се очакваше толкова добро представяне, но по едно време бяхме в борба с Миньор за 2рото място. Завършихме на 5та позиция и се представихме в повечето мачове доста над другите отбори, но на места и шанса не ни достигна. Този сезон в Западаната "Б" група се очаква Спортист да направи нещо много голямо и да последваме съседите от Мездра. Играчите ни имат доста потенциал и това доказва желанието на много отбори от "А" група да закупят футболисти от Свогенската община в техните състваи, като някои го направиха. Пожелавам успех на всички отбори от А и Б група, но най-вече на ЦСКА София и Спортист Своге.

efron
24.07.2008 19:43

до NoobSaibot Не се заканвайте още от сега скъпи мой.

NoobSaibot
24.07.2008 19:40

Не вярвате, че Локо Мз ще се цели в петицата? Е, тогава ще си говорим пак след като "грандовете" хапнат дръвцето във Враца!

efron
24.07.2008 19:19

Пажин,Тренчев, Радостин Станев и Илия Илиев са застаряващи футболисти които да могат да издържат максимум едно полувреме. Няма как да сте новия Литекс защото Ганчев когато започне беше с доста млади играчи.

dumbo_s
24.07.2008 19:11

Чудя се как няма още негативни изказвания...

efron
24.07.2008 19:11

г - н Тасков моя анализ е това че никога няма да сте новия Литекс. Не се сравнявайте от сега с отбора на Гриша Ганчев. И не се заканвайте от сега да мачкате грандовете че да не плачете после.

KILLna7
24.07.2008 18:42

аз сам от Монтана и ще се радвам ако Локомотив Мездра направят нещо повече в шампионата