"Дейли Телеграф": Гуардиола подписва с Манчестър Юнайтед

11:59
"Дейли Телеграф": Гуардиола подписва с Манчестър Юнайтед
Хосеп Гуардиола е на път да поеме Манчестър Юнайтед през лятото, твърди "Дейли Телеграф".

Както е известно, специалистът има оферта за нов договор с Байерн Мюнхен още от пролетта, но досега не е дал съгласие да удължи контракта си с баварците.

Най-вероятно Гуардиола ще остане свободен агент след края на настоящата кампания и ще получи възможността да се присъедини към нов клуб като свободен агент.

Доскоро медиите в Англия пращаха каталунеца в Манчестър Сити, но днес "Дейли Телеграф" съобщава за оферта на Юнайтед към Гуардиола.

Напомняме ви, че легендарният сър Алекс Фъргюсън се опита да убеди Пеп да го наследи начело на Юнайтед през 2013 година. Тогава Гуардиола е отказал, защото вече е имал предварителен контракт с Байерн.

Настоящият наставник на червените дяволи Луис Ван Гаал има договор до 2017 година, но контрактът може да бъде разтрогнат предсрочно, ако Гуардиола приеме офертата на клуба от "Олд Трафорд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kapitana123
29.11.2015 23:54

Хмм, вчера подписваше със Сити, днес с Юнайтед... Сякаш има нещо вярно в слуховете, че Етихад смятат да купят червените и да ги превърнат в Б отборче на ситито. Ама чак пък общ треньор *thinking* - егати икономиите.

Amateur1878
29.11.2015 15:52

Относно това набутване в наказателното и голямото владеене на топката и "късмета" се сетих за един треньор, но забравих как се казваше. Наскоро го четох едно негово изказване. Не цитирам точно и с пдробности, но беше нещо от сорта:

Излязох с момиче, заведох я на вечеря. Изкарахме си много хубаво. После отидохме на клуб, пихме питиета, говорихме си, смяхме се. Много се харесахме. Но изведнъж се появи някакъв непознат, хвана я за ръката, заведе я в тоалетната и правиха дива любов до края на вечерта. След това си тръгнаха заедно, хванати под ръка. В крайна сметка, аз се чувствам победителят в ситуацията понеже тя изкара с мен почти цялата вечер!

Та и ти по тази логика с това набутване в наказателното и Валдес в центъра на терена *smile*

Amateur1878
30.11.2015 10:54

Както винаги се в разговор с теб, всичко се извъртя в посока Барса, колко ощетени са и какво ли не. Предлагам да спрем, че ще стигнем и до момента с извънземните хора и тогава става лошо *smile* Главното тръгна от това, че просто не виждам как стилът на Пеп ще пасне на ВЛ. Хубаво нещо са Барса и Байерн, но това са два отбора, доминанти в първенствата си и взимащи си 95% от мачовете в първенствата на половин обороти. Така е хубаво! В Англия, обаче, такива филми няма и не искам да сме предизвикателството на Пеп, граничещо с експериментална мишка. Не, мерси! Но отново казвам: ако дойде, силно ще се надявам да сполучи и ще има пълната ми подкрепа за поне един сезон.

Uigtfri
30.11.2015 10:42

Добре, добре! За мен лично да играеш с 9 души в наказателното си поле (+ това, че нападателят ти се е върнал да играе като ляв защитник), а щом пипнеш топката, тя веднага да бъде изритвана безцелно в тъч, не е представяне на грамотен отбор. По-скоро това класиране на Интер на финал бе плод на изключителен късмет + немалка помощ от съдията, отколото това, че Барса в даден момент от мача е била обезсърчена от непробиваемата защита на италианците и от "грамотната" им игра. Смисъл постоянно да рушиш играта и щом топката попадне в краката на футболист, той да я рита силно на посоки... едва ли това е белег за някакъв отлично организиран отбор, който не дава никакви пространства на съперника. Пак казвам - пространства имаше, създадоха се страшно много положения за гол, но те не бяха реализирани, което се дължи на невероятния малшанс, който ни съпътстваше в онези две срещи. Както и да е, всеки си има различна концепция за футбола, или по-специално за дефанзивния футбол.

Amateur1878
30.11.2015 08:30

Да де, приятел. Ясно ми е какво ми казваш. Но аз се пробвам да ти кажа, че и защитната игра не е признак на слабост. Просто е различна стратегия, за която се изискват играчи с друг вид умения. Или може би ще ми кажеш, че е лесно да се отбраняваш 90 минути и да разчиташ на 1-2 контри в целият мач!?

Uigtfri
29.11.2015 16:09

Приятелю, прочети внимателно какво бях писал в първия си коментар под тази статия. Нямах предвид, че Барса практически е спечелилият отбор, защото видиш ли е притежавал топката в 76% от времето на реванша, а просто, че поведението и самата игра на Интер на "Камп Ноу" не е грамотно представяне. Дори и преди червения картон на Мота, Интер бе изпаднал в катеначо, единствено дето Валдес не играше на центъра.

Uigtfri
29.11.2015 15:41

Ако някои фенове не си спомнят много добре, ще припомня по какъв начин Гуардиола беше лишен от финал и как "грамотният" Интер успя да детронира Барса:
Интер-Барса 3:1 (20.04.2010): Снайдер подкосява Алвеш в наказателното поле, след което обаче реферът не свири нищо - дали е недовиждане на ситуацията или съзнателно отсъждане във вреда на Барса, и до ден днешен няма как да резберем. Както и да е. Но не вярвам на някого да не му е останало в съзнанието попадението на Д.Милито от двуметрова засада отново в същия този двубой - едва ли обаче този пропуск на съдията е НЕумишлен.
Барса-Интер 1:0 (28.04.2010), Мунтари задържа Алвеш в наказателното поле, но Де Блекере (уж "нашия човек" според доста хора) не отсъди дузпа, която беше повече от очевадна. Айде това иде-дойде. Хората обаче си спомнят, предполагам, много добре за отменения гол на Къркич след несъществуваща игра с ръка на Яя Туре, а това бе и черешката на тортата.


Та ето така беше спрян Гуардиола, който въпреки, че изигра отлично и двата мача, не беше в състояние да се опълчи срещу съдиите и съдбата.

Red_Manc
29.11.2015 14:28

Уинър нали вчера беше сигурен за Сити ? Утре къде ще го пратите ?

Berrba
29.11.2015 14:26

Пишете нещо свързано с любимия ми отбор -обичам ФАНТАСТИКА*devil**devil**devil*

Amateur1878
29.11.2015 14:12

Значи, ако Пеп дойде и него ще подкрепяме и на него ще дадем шанс, несъмнено. Казвате за доминиращ футбол, но в Испания с Барса и в Германия с Байерн какво друго да е!? Особено с Байерн. И въпреки всичко, в ШЛ като го хванат малко по-грамотни отбори и му виждат сметката, дори и с Байерн. Преди време пък затвореният и добре подреден състав на Моуриньо също го разконспирова с Барса. След това и неопитният Ди Матео с Челси (мисля, че той беше тогава треньор на Челси, когато те спечелиха ШЛ!? Поправете ме ако греша). Просто не мисля, че стилът на Гуардиола ще пасне във ВЛ.

Но ако това е решението на ръководството, това да е. Въпреки всичко, ако ще махаме Ван Гаал, то предпочитам да се даде шанс на Гигс.

Amateur1878
29.11.2015 15:45

Аха! Щом заговориш за късмет и ми е ясно значи...

Amateur1878
29.11.2015 15:44

Значи, хайде да не започваме със съдии. Че твоят отбор... Както и да е! Да, тогава Барса бяха ощетени. Във въпросният мач с Интер. Но не можеш да ми кажеш, че един отбор, спечелил требъл не е грамотен. Съжалявам, но не мога да се съглася. За да играеш по този начин си се изискват и умениям, и грамотност и то не малки. Да знаеш кога да натиснеш. В момента като Юнайтед владеят 70% топката и им надупят два гола от две контри какво - ние сме най-добрите!? Не всичко е до това да натикаш противниковият отбор в наказателното. Но както и да е. Не отричам съдийската ръка във въпросният мач. Не сравнявам атрактивността на играта (понеже ти си сравнил с Юнайтед 2006-2009). Тук сме на едно мнение. Но за да играеш Катеначо си трябват умения също. А за да спечелиш ТРЕБЪЛ, за това пък да не говорим.

Uigtfri
29.11.2015 15:43

Челси, подобно на Интер, обективно погледнато също не разполагаха с някаква кой знае каква отбрана през 2012. Дори мога да кажа, че защитата им бе най-обикновена тогава, както между впрочем е от 2007 г., но просто чудо (не късмет, тъй като онова тяхното не бе просто късмет) ги прати на финал. Четири греди общо в двете срещи, куп пропуски, изчиствания от голлинията..... ето по този начин му бе „видяна сметката“ на Гуардиола.

Uigtfri
29.11.2015 15:30

Грамотен отбор? Интер? Човеко, погледни отново какво си написал! Ако моуриньовият Интер е грамотен отбор, не знам тогава какъв трябва да е Юнайтед в периода 2006-2009. Отбор, който е изпаднал в такова „катеначо“, че дори на "играчите" от този тим не им минава през акъла да изритат топката по посока вратата на Барса след като Валдес е на мястото за изпълнение на „начален удар“, като по този начин поне да се опитат да вкарат гол, няма как просто да бъде окачествен като грамотен. 90 минутно чистене в тъч, касапница, не повече от 2-3 точни паса между играчите на Интер и ОТНОВО ще се повторя - за пръв път в историята на футбола, вратар (Валдес) играе над 45 мин. в центъра на терена (като полеви играч)... подобно поведение на футболисти не е признак за грамотност. Пеп подходи много умно и в двете срещи с нерадзурите (никой не му е „видял сметката“), но просто невероятният малшанс (+ СЪДИЯТА) класира Интер на финал. Това е.

Amateur1878
29.11.2015 14:31

Не, приятел. Аз те разбирам напълно. Но аз лично не мисля, че ще му се даде нужният шанс. Виж ги какви са феновете ни в една голяма част - тръгват си от стадиона по-рано, не искат да гледат мачове по телевизията, само се оплакват и пр. и пр. Това ме води на мисълта, че огромна част от тях подкрепят отбора само тогава, когато печели и играе атрактивно. Ама САМО тогава. Ако водехме с 1:0 на ПСВ и с грозна игра съм убеден, че щяха да си стоят до края. Убеден съм в това. Убеден съм, че след един сезон колеблива игра ще започнат и да освиркват и Гигс. Защото ще искат победи, атрактивна игра, трофеи. Не се ли получи: самолети, транспаранти, тръгване по-рано, освирквания. Та така - аз лично на Гигс съм склонен да му дам и 4-5 сезона колебания, без проблеми. Без да роптая. Убеден съм, че има и доста с моето мнение. Но дали ще мислят така другата част!? Имам някакви опасения, че няма!

Daley_Blind
29.11.2015 14:24

Никой не е казал, че застане ли Гигс начело и веднага ще мачкаме както по-времето на САФ.Но съм на 100% сигурен, че ще му се даде нужното време и, че ще играем бърз и директен футбол под негово ръководство.Това е моето мнение.

Amateur1878
29.11.2015 14:20

ЗНаеш ли, не знам защо си мислите, че ако дойде Гигс и играта ни ще стане атрактивна, бърза, феноменална? Не се знае какъв е неговият стил, как ще процедира, какъв стил ще предпочита. Да, "закърмен" е с нашият стил на игра, но има разлика между това на какъв стил си свикнал да играеш като футболист и какъв стил ще проповядваш като треньор. Понякога опира дори и до липса/наличие на определени треньорски умения. Така че нека не тръгваме и с големите очаквания за Гигс, за да няма разочаровани хора след първият му сезон и пак да има псувни по форумите и реване за нов треньор.

Daley_Blind
29.11.2015 14:16

Всички сме за Гигс.*smile* Липсва само да се издигне един банер над "Олд Трафорд"*smile*.*lol*

MemphisDepay17
29.11.2015 13:59

Заместника на гаал трябва да е Гигс и той да си земе като помощник скоулс и така

bojkt
29.11.2015 13:54

до преди 3 дена пишехте че в Сити щял да ходи...

LFC_LFC1892
29.11.2015 13:54

Поредната измислица на едно от Дейлитата......
Според мен най- добрият вариант за заместник на ЛВГ е Гигс!!!

Man7united
29.11.2015 13:18

Това ще е може би най-добрия избор с оглед на това, че в момента притежаваме топката колкото Барселона и играта ни е в безмислени пасове през целия мач, точно като схемата на Пеп, но за разлика от нашите пасове неговите са напред и организират хубави атаки и следват голове, нещо, което при ЛВГ няма да видим. Уникално играят Байерн.

Daley_Blind
29.11.2015 14:10

" Ван Гаал си върши перфектно работата " - хахахахахахахахахах Ако 70-80 % владеене на топката е перфектна работа....Иначе, да прав си, перфектно си върши работата в това да кара зрителите на стадиона да си тръгнат след 75 мин. или да ги накара да заспят.

Greenwich
29.11.2015 14:06

И как Юнайтед ще владее повече топката от Барса,като средното притежание на Юнайтед е 60%,а на Барса е над 64%? Иначе Гуардиола е един от най-добрите треньори в света,а може би и най-добрия,но смятам,че Ван Гаал си върши перфектно работата в Юнайтед до момента и няма нужда от треньорска рокада.

javorrrrr
29.11.2015 12:59

Всеки избор ще е по-добър от настоящия. Особено ако се издъним в ШЛ, смяната ще е 100% сигурна

metal_jericho
29.11.2015 12:12

Тц,тц,тц от вчера такива обрати, че направо свят ми се зави, сега и тая новина.*confused*

Rezors
29.11.2015 12:08

Утре: "СЪН": Гуардиола в Лондон,подписва с Арсенал!!!
От трън та на глог.*joking* Не знам колко време ще му е нужно на Гуардиола,ако евентуално дойде при нас,но ако и при него ще се шматкаме то терена и само ще си подават топката по-добре да подпише с друг тим.

MaLkO_LuD94
29.11.2015 15:02

До някъде и това е така но не забравяйте че основната заслуга Барса да стане толкова силна беше негова *thumb_up* С подходящите играчи този футбол ще е успешен и в Англия според мен *smile* Не знам колко бърз футбол играят там но за да го играят им трябва топка а с на Пеп стила топката няма да я виждат много много *thumb_up*

Rezors
29.11.2015 14:51

Щях да ти отговоря,но мисля че само трябва да прочетеш коментар № 17. С Барса и Байерн е доста по-лесно,защото има едва 2-3 отбора,които РЕАЛНО могат да им се противопоставят,само че виждаш вчера ние едва се спасихме срещу Лестър. Не вярвам философията на Пеп да пасне в Англия,във Висшата лига се играе доста по-бърз футбол,отколкото в Бундеслигата и Ла Лига

Daley_Blind
29.11.2015 14:06

Всеки с мнението си.За мен стилът на Чеп не е за англ. футбол.В допълнение на това, лично аз си предпочитам да се даде шанс на Гигс.Време е отново Манчестър Юнайтед да заиграе този бърз и директен футбол с който се славеше в ерата на САФ, това искаме феновете на този клуб и за това смятам, че Гигси е човека.Иначе, нямам нищо против Пеп, предпочитам го пред Ван Мангал, но...!*smile*

MaLkO_LuD94
29.11.2015 13:59

Не знам всеки си има право на мнение на мен лично този доминиращ футбол който практикува Пеп ми допада *thumb_up*

Daley_Blind
29.11.2015 13:52

Ние истински и директен футбол можем да играем и под ръководството на Гигс ( ако му се даде шанс), не смятам че се нуждаем точно от Чеп Гуардиола.Анчелоти също не е лош вариант.

darkway
29.11.2015 12:50

Тук си прав едва ли ще е по лош избор от ЛВГ или Мойс. Аз лично нямам нищо против, а и САФ много симпатизира на Пеп така че защо не!

MaLkO_LuD94
29.11.2015 12:40

Не знам дали само си подават но футболът му е винаги доминиращ така че не знам от какво се оплакваш *wink* Също така не мисля и че ще се представи по-зле от Мойс и ЛВГ *thumb_up* Поне ще играете истински футбол не като сега *erm*