Боян Димитров е носителят на стипендия "Лука Бекяров" за 2015

14:03
Боян Димитров е носителят на стипендия "Лука Бекяров" за 2015
Боян Димитров от Смолян е новият носител на стипендията на името на Лука Бекяров, която Еврофутбол връчва за трети пореден път в памет на своя колега. Това стана ясно на официална церемония, провела се на 02.12.2015 г. в столичната галерия "Сезони".
 
20-годишният Боян е 2-ри курс специалност "Компютърни системи и управление" в Техническия университет, София. Той заслужи финансова помощ в размер на 2 500 лева от българския букмейкър, а символичният чек Боян получи от двама управители на Еврофутбол – Екатерина Михайлова и Николаос Арсенопулос.
 
"Познавам Лука отдавна и знам колко би се гордял той с това, което Еврофутболправи, за да подкрепи ученолюбиви и талантливи младежи в тяхното образование. Вярвам, че всеки носител на тази стипендия носи в себе си частица от заряда и енергията, които самият Лука притежаваше и раздаваше щедро", заяви г-жа Михайлова.
 
"Лука Бекяров бе изключителен човек и колега. Надявам се Боян Димитров да постигне голяма част от неговите успехи. На добър час!" – пък пожела г-н Арсенопулос.
 
Стипендията на името на "Лука Бекяров" е част от програмата "Готови за успех" на Фондация "Помощ за благотворителността в България", която Еврофутбол подкрепя за девета поредна година. Нейни лауреати могат да бъдат студенти от 1-ви, 2-ри и 3-ти курс от ТУ, специалност "Компютърни системи и управление". Главният критерий за оценка бе успехът, а предимство имаха студентите в неравностойно положение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация