Платини бойкотира Етичната комисия

13:32
Платини бойкотира Етичната комисия
Президентът на УЕФА Мишел Платини може да не се яви на предстоящото заседание на Етичната комисия на ФИФА, на което трябва да бъде изслушан, съобщи вестник "L’Equipe".
Ръководителят на европейската централа е решен на тази стъпка заради отношението към него от страна на прессекретаря на Комисията по етика Андреас Бантел. Миналата седмица той заяви, че "Платини напълно правилно ще бъде дисквалифициран за няколко години".

Французинът реагира гневно, обявявайки, че думите на Бантел се явяват очевидно нарушение на презумпцията за невиновност. Платини трябва да бъде изслушан от комисията на 18 декември. Швейцарската прокуратура на 25 септември заведе дело срещу ръководителя на ФИФА Сеп Блатер, който е заподозрян, че незаконно е превел 2 млн. швейцарски франка на Платини през 2011 г. Въпросните пари са били дадени на французина за свършена от него работа в периода януари 1999 г. - юни 2002 г. Платини твърди, че това заплащане е по контракт в пълно съответствие със закона.

В началото на октомври комисията на ФИФА по етика отстрани Блатер и Платини за 90 дни от всякаква дейност, свързана с футбола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация