45 млн. долара. бюджет от държавата поиска тимът на Мъри

09:08
45 млн. долара. бюджет от държавата поиска тимът на Мъри
45 млн. долара бюджет за следващия сезон е поискал направилият феноменална година под ръководството на Станимир Стоилов “ Астана”. Това съобщи Дархан Калетаев, управляващ директор на “Самрук-Казина”. Така се казва холдингът за управлението на държавните активи на Казахстан. Спонсорът на клуба се намира под контрола на правителството и е създаден с цел повишаване на конкурентоспособността и устойчивостта на националната икономика.

Мъри спечели с основания само преди 6 г. “Астана” втора титла поред, а преди това вкара за първи път отбор от Казахстан в групите на Шампионската лига. Там тимът на българския треньор се представи повече от прилично, завършвайки в 4 мача наравно.

“С оглед на строителството на новата база бюджетът може да е в рамките между 45 и 47 млн. долара. Искат ни, ще изчисляваме. Има да се получават още премии от УЕФА. През изминалата година отборът заработи повечето от половината бюджет - около 20 млн. от общо 38. Ако така ще е и следващата година, може отсега да потвърдим бюджета”, пошегува се накрая Калетаев. Решението за сумата трябва да бъде взето до 15 януари. Миналата седмица Мъри подписа за още 2 г. с “Астана”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
17.12.2015 12:07

Хората играят футбол...ние играем ръгби в някакви блата.Имат изградени програми за развитие,а ние крадем парите и гледаме скандални мачове..после разни Мури,Милсамита и Тамперета ни шарят в Европа..като аматьори..!!

night_wolf1984
17.12.2015 17:08

Нали строят магистрали ...после ремонти и джоба му пълен,а врата дебел....бил против ракията и сланината..сякаш баба му и дядому са яла калмари и миди цял живот...Ама така е затова не дава пари за образование..оти будни хора не му трябват....нищо,че циганите стават все повече от българите и скоро ще сме индийците на балканите и Европа...Сега,чакам да видя дали ще прекарат и южен поток...та и оттам ще падне някой милиард....закриха сумати големи заводи..разни мошенници,а последствия няма щото са ръка за ръка със властта и имат политически чадър.Реват против контрабандата на цигари,а същите тея хора..държат тоя бизнес.Лицемери..и от тея очакваш да построят стадион....не е ли по добре да ударят една боя на Васил Левски и да приберат парата...,нищо,че това съоръжение е морално устаряло!!


17.12.2015 16:51

Да ама там държавата помага, а нашата пречи на отборите. Не се дават базите, но и държавата не желае да ги ремонтира. Един европейски стадион не е построен. Даже македонците ни минаха и постоиха модерен стадион с краденото име Филип ІІ и през август приемат суперкупата на Европа. У нас държавата гледа само да прибере ДДС от продажбата на някой футболист в чужбина без реално да има заслуга за неговото формиране. И ако Казахстан донякъде е полутоталитарна и полудемократична държава и е нормално държавата да помага на футбола, да вземем за пример Гърция и турция където държавата също доста помага на клубовете. Полша и Португалия с държавни пари направиха стадиони и европейски първенства по футбол. Даже и в албанския град Елбасани на местния Шкендербеу беше построен стадион от държавата, а у нас Тиквата построи една Арена Армеец и не е спрял да се хвали с "този си грандиозен успех" !