Фъргюсън замесен в нова война

17:18
Фъргюсън замесен в нова война
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън бе нападнат от организация на пенсионерите в Англия, по повод изказването му, че играчите на Челси са стари.

Средната възраст на футболистите на Юнайтед и Челси, в крайна сметка не е толкова различна. "Червените дяволи" са на средно 26,7 срещу 28 години на лондончани. Поведението на шотландския специалист хич не се хареса на възрастните хора в Англия. От организацията "Помогнете на пенсионерите" дори го обвиниха в явна дискриминация.

"В наши дни възрастта не е показател, по който можеш да съдиш за потенциала на някого. Натрупването на годините означава и натрупване на опит. Не е редно да се отнасяш пренебрежително към възрастните хора", каза говорителят на организацията.

Както е известно, преди броени дни 67-годишният наставник започна психологическа атака към Челси. Шотландският специалист заяви, че лондонският тим е изграден основно от застаряващи звезди, които няма как да се справят с неговата по-млада селекция в спора за титлата в Англия.

"Челси има опитен състав. Не искам да кажа, че футболистите им са много стари, но един отбор с играчи около 30-те години няма как да покаже голям прогрес в играта си", коментира тогава Сър Алекс.

Междувременно изпълнителният директор на "Червените дяволи" Дейвид Гил заяви, че вероятно в близко бъдеще Алекс Фъргюсън ще бъде заменен като мениджър на отбора.

"Ясно е, че този момент наближава. Важно е да изготвим точен план за това как да изглежда новия мениджър. Трябва да изберем подходящия човек за да не настъпят сътресения в клуба", обяви Дейвид Гил.

"Мениждърът, който води клуба повече от 22 години, най-добре знае какво точно е необходимо за нас. Сър Алекс ще има главната роля в избирането на наследника си", добави Дейвид Гил.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
26.07.2008 10:50

така де но Galeto ти е написала колко е средната възраст на целия отбор а после е показала колко е на един примерен отбор който общо взето си е титулярен за Юнайтед и за Челси. Иначе това са истински тъпотии с тези пенсионери играчите на Челси да не би да са на по 60 години за да казват тези от асоциацията на пенсионеритече са засегнати

soul_soul_x
26.07.2008 00:41

Средната възраст не се прави с примерни състави, а с абсолютно всички играчи в клуба.
Дори играчите да са по-възрастни, това говори за опит. Въпреки че в Челси нещо не играят добре напоследък....

manunited666
25.07.2008 21:00

Средната въэраст на Юнайтед е 26,07 а класацията эа най-млад отбор се води от Арсенал (22,6*cool*.

GaLeTo_
25.07.2008 19:40

Манчестър Юнайтед средна възраст(от отбора в сайта без Пике) - 25,5г.
Челси средна възраст(от отбора в сайта) - 27,4г.

Манчестър Юнайтед

Едвин Ван дер Саар(37)
Патрис Евра (27)
Рио Фърдинанд (29)
Уес Браун (2*cool*
Неманя Видич (26)
Кристиано Роналдо (23)
Андерсон (20)
Луиш Нани (21)
Пол Скоулс (33)
Уейн Рууни (22)
Карлос Тевез (24)

Средна Възраст: 26,36


Челси

Петър Чех (26)
Ашли Коул (27)
Рикардо Карвальо (30)
Джон Тери (27)
Жулиано Белети (32)
Клод Макелеле (35)
Франк Лампард (30)
Джо Коул (26)
Михаел Балак (31)
Флоран Малуда (2*cool*
Дидие Дрогба (30)

Средна Възраст: 29,27

Средна възраст с примерни състави