Шеф в БФС: Санкцията на Литекс е прекалено сурова

18:21
Шеф в БФС: Санкцията на Литекс е прекалено сурова
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев определи като прекалено сурова санкцията с изваждане от "А" група на отбора на Литекс.
 
"Моето мнение е, че тази санкция е прекалено сурова, но за да се отмени трябва да се промени правилника. Другата седмица имаме Изпълком, но не мога да ви кажа какви решения ще бъдат взети. Там сме 15 души членове, които ще обсъдим казуса и ще вземем решение. Освен Литекс ще се обсъждат и всички останали теми, поставени на масата", обясни той.
 
По повод искането от страна на Управителния съвет на Левски за оставки в БФС, Фурнаджиев заяви: "Не видях доводи в декларацията им. Това, с което съм съгласен е, че нещата трябва да се решават на терена, а не и извън него. Всички, които работим във Футболния съюз даваме максимума от себе си за това нещата в първенството да вървят и да развиваме футбола в правилна посока. Доколко успяваме е друг въпрос."
 
Вицепрезидентът на БФС коментира и предложението в Изпълкома да няма президенти на клубовете. "Със сигурност това може да се постигне. Това е въпрос, който трябва да се обсъди от Професионалната футболна лига и да се вземе решение, но не мисля, че в това е проблемът на българския футбол. Проблемът е, че водещите отбори по един или друг начин имат любими съдии и искат те да им свирят. Сутринта слушах интервю на Димитър Димитров-Херо, в което той каза, че преди мачовете знае кой съдия на кой отбор ще свири. Това според мен е и разковничето. Когато опитен съдия показва двойствен стандарт и прави грешки, явно те не са вследствие на некомпетентност, а на нещо друго. Какво е това нещо, питайте тях", допълни още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация