ФИФА посъветва Платини да следва каналния ред при обжалването

18:50
ФИФА посъветва Платини да следва каналния ред при обжалването
От Световната федерация по футбол (ФИФА) са посъветвали днес Мишел Платини да не прескача каналния ред при обжалването на наказанията си, а първо да се обърне към следващата инстанция в централата.

Както е известно, вчера президентът на УЕФА беше изваден от активна работа във футбола за 8 години, каквото наказание получи и Сеп Блатер. Суспендирането на Платини обаче му коства участието в изборите за президент на ФИФА, накъдето се беше насочил за 26-и февруари догодина.

ФИФА днес е изпратила писмено становище до адвокатите на французина, в което се обяснява, че той може да се обърне към КАС единствено в случай на негативен отговор на първа инстанция. А първата възможна стъпка е Апелативната комисия на ФИФА. Малки са шансовете цялата процедура да влезе в желаните от Платини срокове, като се има предвид, че Комисията по избора приема документи до 26-и януари - точно месец преди конгреса.

Платини и Блатер бяха наказани за нерегламентирано прехвърляне на 2 милиона швейцарски франка от сметка на ФИФА към такава на бившия френски футболист без да има разумно обяснение за това. Двамата твърдят, че това е хонорар, изплатен с 9-годишна давност.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация