Днес Изпълкома решава съдбата на Литекс

08:51
Днес Изпълкома решава съдбата на Литекс
Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз ще проведе редовно заседание от 15:00 часа днес. Срещата ще бъде в сградата на футболната централа на "Иван Асен II". Дали обаче случаят на Литекс ще бъде разгледан от управляващите, все още не е ясно.

Както е известно, в края на есенния дял на шампионата се стигна до може би най-големия скандал в българския футбол през последните две десетилетия. Бесни от съдийството на рефера Георги Йорданов, ловчанлии, приканени от главния си мениджър Стойчо Стоилов, напуснаха терена в края на първото полувреме при гостуването си на Левски на "Герена".

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов заяви, че на този етап не е предвидена точка в дневния ред на Изпълкома днес, свързана с изваждането на Литекс от елитната група. "От Ловеч не е постъпвала никаква писмена документация или каквото и да било друго, за да бъде предмет на разглеждане", категоричен бе Попов. Той обаче остави вратичка, че това може да се промени: "Всеки член на Изпълкома има право на устно изявление и включване на точка в дневния ред. Така че нищо повече не мога да кажа. Утре (б.а. - днес) ще видим какво ще стане".

Но Литекс може да поиска от Изпълкома да преразгледа и евентуално да отмени решението. Такива прецеденти има, съобщи преди няколко дни "Труд". Ако постъпи искане, то ще бъде добавено в точка „Разни” и може да бъде подложено на гласуване. И ако повече от половината гласове са „за”, решението може да бъде отменено. По-вероятни обаче са варианти с отлагане на решението за след Нова година, като се назначи експертна комисия специално по случая. Нейните аргументи ще бъдат изложени вероятно при следващото заседание на Изпълкома, което се чака в началото на февруари.

Такова развитие ще остави доста неизвестни в края на 2015-а. Първо - как ще се готви тимът на Литекс - като за полусезон в елита с поглед към евентуално помилване, или „за здраве” с оглед на паузата, която го чака до лятото. Спортно-техническата комисия също не може да се събере и да официализира решението за анулиране на мачовете на тима от началото на сезона - както е по наредба. Тимът от Ловеч няма да подава нова жалба, например пред Спортния арбитражен съд в Лозана. Единственият шанс е помилване от Изпълкома.

Ето кои са хората, които евентуално могат да променят съдбата на Литекс:

Борислав Михайлов - президент на БФС, бивш футболист на Левски
Йордан Лечков - първи вицепрезидент на БФС, бивш футболист на ЦСКА
Михаил Касабов - вицепрезидент
Атанас Фурнаджиев - вицепрезидент, бизнесмен
Наско Сираков - член, бивш футболист и ръководител в Левски
Емил Костадинов - член, бивш футболист и ръководител в ЦСКА
Камен Костадинов - член, депутат от ДПС
Гриша Ганчев - член, благодетел на Литекс и на ЦСКА
Марин Митев - член, бизнесмен, собственик на Черно море
Николай Гигов - член, бизнесмен бивш собственик на Локомотив (София)
Петър Величков - член, бизнесмен, изпълнителен директор на ОМV
Кирил Домусчиев - член, бизнесмен, собственик на Лудогорец
Венцеслав Стефанов - член, бизнесмен, президент на Славия
Румян Вълков - член, президент на Аматьорската футболна лига
Панайот Рейзи - член, кмет на Созопол

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
23.12.2015 14:52

Брей..гледайте списъка с имената....само 2-3 бивши футболисти и другите мастити бизнесмени...и бивши соц ръководители и кметове.....Мамата си трака БФС-то,като на битак,който даде най много той ще е най угоден и удобен.....а другите ги искат тихи....инак като нищо ще ги изхвърлят от А група...Предлагам всяка партия да си вземе по един отбор и вместо избори...ще чакаме да видим кой ще е шампион!!!То без това по големите партий са колкото А група!!!