Лечков: За мен казус "Литекс" няма

12:39
Лечков: За мен казус "Литекс" няма
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков коментира казуса " Литекс" преди заседанието на Изпълкома на футболната ни централа.

"Моля да бъда цитиран точно. За мен казус "Литекс" няма. БФС и комисиите в него работят по правилниците на УЕФА, ФИФА и естествено по нашия. Не е в правомощията на Изпълкома да променя решението на другите две комисии", каза Лече пред "7 дни спорт".

"От около 7 години аз непрекъснато говоря за въвеждане на една нулева година в българския футбол. Аз твърдя, че това е необходимо, за да се започне отнякъде. През годините в българския футбол са правени доста компромиси. Веднага питам при лицензирането на отборите и на стадионите колко отбора и колко стадиона отговарят на изискванията за лицензиране. Когато стигнем до отговора на този въпрос, ще видим, че положителните примери са твърде малко", продължи бронзовият медалист от САЩ'94.

"Друг въпрос, който искам да задам, е колко школи, колко клубове имат необходимия брой юношески отбори. Това също е един компромис, който също е правен пак в името на футбола. БФС е една изрядна във всяко едно отношение организация. Абсолютно независими сме от държавата. Сега виждам, че някои хора искат конгрес да правят. Аз пък питам, те знаят ли как се прави конгрес? Като искат, да тръгнат да събират необходимия брой подписи от клубовете и да правят конгрес", каза още бившата звезда на Хамбургер ШФ и Олимпик Марсилия.

"Всички клубове в България са частни. Всеки един клуб си има ръководство. Това ръководство отговаря за развитието на клуба. Не може всеки да търси вината във футболния съюз за всичко. Има ли нужда от промяна? Вижте, и в момента има един бивш национал, не искам да споменавам имена, който беше казал преди време: "Обадете ми се, когато искате да ви оправя футбола". Много хора говорят, но аз ще ви кажа следното - по делата им ще ги познаете", завърши Лечков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация