6000 фенове приветстваха Зидан на първата тренировка

14:40
6000 фенове приветстваха Зидан на първата тренировка
Хиляди фенове на Реал Мадрид присъстваха на първата тренировка на тима под ръководството на Зинедин Зидан. Легендарният бивш играч на клуба вчера бе назначен за треньор на Белия балет на мястото на уволнения Рафаел Бенитес.

Пред Зидан стои трудната задача, въпреки малкия си опит като наставник да извади тима от кризата и да докаже способностите си, като спечели трофеи с тима. Повече от 5 хиляди запалянковци се стекоха на днешното занимание, което се проведе на стадион "Алфредо Ди Стефано" в испанската столица (капацитетът на стадиона е 6 000 зрители).

Възторжените фенове скандираха бурно "Зизу, Зизу!", когато французинът се появи на терена и изведе отбора. В същото време отзивите за назначението на Зидан в испанските медии са противоречиви. Докато едни пишат, че Зизу е футболна легенда и велика фигура в Мадрид, други подчертават, че опитът му в тренировките е много спорен и обратно пропорционален на този във футболната му кариера.

Новият наставник на Реал през юни 2014 г. оглави дублиращия отбор на клуба и не успя да постигне някакви успехи с него за година и половина. Преимущество за него е, че познава играчите отлично, след като бе заместник на Карло Анчелоти в периода 2013–2014 г. Контрактът на Зидан е до 2018 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация