Цената на \"А\" група продължава да расте

18:34
Цената на \"А\" група продължава да расте
Телевизионните права за българското футболно първенство са достигнали цена от 3 милиона лева.

Това разкри президентът на Професионалната лига Валентин Михов.

"Има няколко оферти до момента, като сумата е около три милиона. Това е доста повече от парите, които се даваха до момента", обясни той.

Оферти ще се събират до 28 юли. Няколко дни след това ще бъдат обсъдени реални ли са предложените суми и дали удовлетворяват всички страни.

Според предишни информации обаче съветът за електронни медии откровено помага на БНТ в преговорите за телевизионните права за "А" група. Членове на регулатора вчера се срещнаха с президента на БФС Борислав Михайлов и с представителя на фирмата, която държи правата SV-RSA Валентин Михов. На двамата ясно им е дадено да се разбере, че мачовете от българското първенство трябва да се излъчват от телевизия с поне 84% ефирно покритие на страната.

За сметка на това Тв 7 и Диема имат сериозни намерения към първенството, а и от Ринг ТВ твърдят, че все още искат "А" група.

Както е известно клубовете настояват за сериозно увеличение на приходите си от телевизионни права. Коментира се сумата от 25 000 000 лева за договор за три години. Според сформираната работна група към момента има телевизия, която е готова да инвестира такава сума и затова тя е поставена за обсъждане пред БНТ.

Не е изключено да се стигне до вариант, при който пред СЕМ да бъде използвана вратичката, при която БНТ, Нова телевизия или bTV да закупят правата, а след това да ги преотстъпват за известни периоди.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари