Стартира петото издание на "Спортни таланти" на Еврофутбол

15:31
Стартира петото издание на "Спортни таланти" на Еврофутбол

От днес, 20.01.2016 г. стартира петия конкурс по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол, с което българският букмейкър и партньорите от Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) обявяват официално нейното начало.




За финансиране може да се бори всеки състезател, който попада в една от трите възрастови групи: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 25 години и практикуващ индивидуален спорт. В програмата могат да участват и параолимпийци, както и атлети с увредено зрение и/или слух, като отново е предвидена специална квота за тях.




За пета поредна година Еврофутбол ще финансира със сума до 5 000 лева спортистите за техни участия в турнири в България или в чужбина, за закупуване на екипировка, за възстановяване и тренировъчни лагери. Важно условие е кандидатите да осигурят най-малко 20% съфинансиране на разходите.




И тази година програмата стартира с общонационален конкурс. Той ще продължи до 21.02.2016 г. Всеки състезател, отговарящ на условията, може да кандидатства със свой проект. Кандидатурите ще бъдат оценявани от Група на съветниците, в която са включени известни състезатели и треньори, както и представители на медийните партньори.



 

Повече информация за условията за участие, правилата, документите за кандидатстване, както и списъка с над 70-те спорта, за които може да се кандидатства, могат да бъдат намерени в сайта на Еврофутбол в раздел "Печелиш и помагаш", вход Благотворителност и в сайта на ФРГИ в Актуални конкурси.




След като обяви победителите, "Еврофутбол" ще организира специална анкета в сайта си за определянето на "Спортен талант на публиката", който също ще получи финансиране.




За своите четири издания на програма "Спортни таланти" "Еврофутбол" е подкрепил 103 спортисти, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства са на стойност над 500 000 лева. Всичко това е пряко доказателство за спазването на ангажиментите към младите спортни таланти на България, които компанията пое преди години. Това прави програмата уникaлна по своя размер и продължителност за развитието на българския индивидуален спорт.




Медийни партньори на инициативата са: сайтовете: www.sportal.bgwww.dir.bgwww.gong.bgwww.viasport.bg,www.bgathletic.comngobg.info, www.actualno.comwww.sportlive.bgwww.winner.bg, вестниците "Еврофутбол" и "Марица", агенция КРОС, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, както и радиата Дарик и БНР.




Българският букмейкър Еврофутбол очаква проектите на спортните таланти!





Програма "Спортни таланти" е част от мащабния социален проект на Еврофутбол – "Печелиш и помагаш", който стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация