Михайлов: Не знаем какво ще се случи с класирането

17:39
Михайлов: Не знаем какво ще се случи с класирането
"Изпълкомът с най-добри чувства се опитахме да направим всичко, потърсихме решения, експертна оценка от независими юристи и всички казват, че ние нямаме право, както нито в УЕФА, нито във ФИФА Изпълкомите там могат да не признаят или да преразглеждат решение на Апелативна комисия", обяви президентът на БФС Борислав Михайлов след днешното заседание на Изпълнителни комитет, на което стана ясно, че окончателно отборът на Литекс няма да продължи участието си в "А" група.

На днешното си заседание Изпълкомът на практика дори не е гласувал вариант ловчанлии да бъдат помилвани, тъй като това не е в правомощията на този орган.

" Литекс не са изхвърлени, има деяние, което по дисциплинарен правилник ги изваждат от групата, потвърдено от Апелативна комисия. Изпълкомът с най-добри чувства се опитахме да направим всичко, потърсихме решения, експертна оценка от независими юристи и всички казват, че ние нямаме право, както нито в УЕФА, нито във ФИФА Изпълкомите там могат да не признаят или да преразглеждат решение на Апелативна комисия", обясни Михайлов.

"Има си член в наредбата, дали е изваден или преместен един отбор, играе в по-долна група. Така че от следващото първенство, би трябвало да играе в "Б" група. Литекс-2 ще може да играе в "Б" група, фактически това е огледален отбор на Литекс, така че те могат да използват всички играчи, ако имат желание и да играят за Купата на България. Какво се случва с класирането в "А" група не е коментирано, днес се събрахме изрично да запознаем членовете на Изпълкома, което беше коректно, имаме ли право ние да се намесим, или нямаме. Не е говорено за класиране", допълни той. Президентът на БФС коментира и случващото се в ЦСКА.

"Днес г-н Ганчев, че ЦСКА е на синдика, така че каквото реши синдикът, това ще се случва. Не е от нашата компетенция".

"Имаме една идея, и днес бе обсъждана, евентуално от новото първенство за създаване на евентуална Супер лига или Висша лига, в която да има критерий финансови, терени, осветления, школи, за отбори, които не са в момента да влязат в тази лига. Телевизията има интерес от такова нещо, според мен и зрителите ще имат интерес, ако наистина има отбори да станат 12, 14 или 16. Според мен този вариант не е лош с 10 отбора, ако в този вариант са ЦСКА, Локо София и Литекс, според мен ще бъде доста интересно. Това е само идея, до 1-2 месеца ще бъдат ясни точните критерии", разкри той.

Михайлов коментира и скандалите във ФИФА и УЕФА, както и кой ще бъде евентуалният наследник на Мишел Платини. "Не се знае още, имаме Изпълком, после имаме извънреден Конгрес, който не е изборен, преди извънредния Конгрес на ФИФА, който е изборен. Докато не приключат всичките дела на г-н Платини, не се знае дали ще има нужда да има Конгрес за избор на президент, или той ще има право да бъде президент на УЕФА", уточни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sundza
21.01.2016 10:04

Ма откъде да знаете?! Вие не знаете за какво сте там първо. Определено не би трябвало да е заради парите, които сучете от отборите и държавата и които с нищо не заслужавате. Видя се, че правилата ги измисляте в движение - за всеки казус е нормално да си има правило и наказание, които да се прилагат на момента и без условности. Но така не ви е угодно и на вас и на целия изпълком, щото е съставен от собственици на клубове. Е къде по света го има това?! Оставки на всички боклуци и нова система на управление на футбола ни. Време е Бербатовото поколение да се събуди и да им го забие в гърба точно както те направиха, когато взеха властта.

Slivnishkigeroy
20.01.2016 19:03

А какво ще стане с Литекс-2, ако не изпаднат от Б група? Тъй като на практика един отбор ще играе срещу себе си.
Все пак се е случвало - преди десетина години в Естония вторият отбор на Левадия Талин отстранява първия от Купата и им попречва да вземат титлата...

Chelsea86
20.01.2016 23:49

Литекс 2 ще си доиграе сезона в Б група. Литекс 1 ще играе в Б група от следващия сезон, а Литекс 2 като дублиращ отбор или ще спре да съществува или ще отиде във В група. Литекс 2 няма право на промоция дори да се класира... Нашите правила нямат нищо общо с естонските...

night_wolf1984
20.01.2016 23:45

Ехехе...това не го знаех......ахаха значи резервите бият титулярите и ги лишават от купата...АХАха голям смях брат*smile*