Кралев критикува индиректно Григор Димитров

22:49
Кралев критикува индиректно Григор Димитров
"Сбъднахме мечтата на поколения български тенисисти и ръководители на този спорт у нас", каза на официалното откриване на Garanti Koza Sofia Open 2016 министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

"Голяма част от тях са сред нас, други, оказа се, не държат толкова много на мечтите си", добави той с препратка към неучастието на Григор Димитров в турнира. Кралев отбеляза усилията, които Министерството на младежта и спорта, Gаranti Koza и БФ Тенис са положили, за да може страната ни да е домакин три поредни години на АТP турнир.

"Убеден съм, че ще се справим добре с организацията на турнира и след тези три години, ще продължим да провеждаме не само зимни, но и летни тенис турнири в България“, каза Красен Кралев. Той очаква много интересни и оспорвани мачове на Sofia Open 2016, заради изравнените сили на участниците.

"Тенисът е един от приоритетните спортове за българската държава, не само заради успехите ни, но и защото е спорт с изключителна социална функция. Хиляди българи на възраст между 5 и 70 години го практикуват", уточни министърът. Той припомни създадената през 2015 г. програма на Министерството на младежта и спорта –
"Тенисът – спорт за всички", по която през изминалата година са обучени над 900 деца в 30 спортни клуба, членове на БФ Тенис. Програмата за безплатно обучение по тенис на деца от 6 до 12 години продължава и през 2016 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация