Константинов: Скаут лигата е най-важният проект

10:09
Константинов: Скаут лигата е най-важният проект
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов лично се ангажира с новия проект на БФВ за подрастващи – Скаут Лигата на България, който е по лична инициатива на президента на БФВ Данчо Лазаров, като ще подпомага неговото развитие в бъдеще. Константинов съдейства за привличане на генерален спонсор в лицето на фонд "Развитие", като договорът с федерацията вече е факт.

Така бе направена първа стъпка за финансиране на проекта за нов сезон и стартиране на Скаут лига за момчета. Освен финансиране специалистът генерира и много идеи относно цялостната организация на този мащабен проект, който в бъдеще ще обхване цяла България.

"Може би това е най-важният проект в момента. Защото идеята е да се разшири основата на волейбола у нас. А основата са подрастващите. Най-малките да бъдат подпомогнати максимално. Да ги запалим и да ги вкараме в залата. Ако го направим това, след това вече при по-големите възрасти – юноши и девойки, младша, старша – те ще си вървят. Въпросът е да подпомогнем клубовете у нас в работата с най-малките. От там да тръгне, да бъде положена основа и да се направи мащабен проект като количество", заяви Константинов.

"Идеята е от новия сезон в Скаут лигата да участват общо 72 отбора от цялата страна при момичетата и при момчетата. България е разделена на шест региона. Всеки регион да бъде представен с по шест отбора. Ако има повече желаещи ще се играят квалификации, които ще бъдат сито за определяне на тези шест тима. Това означава 36 отбора момичета и 36 отбора момчета. На тези клубове ще се осигури възможност за участие без те да бъдат затруднени. Това означава да се осигури екипировка, пътувания, настаняване по време на турнирите, храна – всичко това да се поеме от федерацията с помощта на Министерството на спорта и на спонсори", сподели още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация