50-годишен юбилей с място в Храма на титаните на най-великата игра

09:21
50-годишен юбилей с място в Храма на титаните на най-великата игра
Неговият живот е пъстър, но той не обича полутоновете. Независимо дали е в Барселона, София, Токио, Риад, Йоханесбург, Буркина Фасо или Маями.

Дели нещата само на черно или бяло. На истина или на лъжа.

И винаги действа на "директна предавка". Така е бил от малък, когато са му казали, че не става за футбол, до днес, когато празнува 50-годишен юбилей с място в Храма на титаните в най-великата игра, пише вестник "Труд" за най-успелия ни футболист.

Най-точно го определи може би един чужденец - бившият му съотборник в дриймтима на Барселона - Чики Бегиристайн. "Ако си му приятел, той ти дава всичко. Ключовете от дома си, колата си, залъка си. Иска само да си лоялен, да си верен приятел, да го гледаш винаги в очите. И ако го предадеш дори само веднъж – край!..."

Черно и бяло. Онези, които са близо до него знаят - с №8 винаги е весело. Те не се плашат от онази, лошата маска, която слага понякога за да се спаси от нахалство и навлизане в личната му територия. Знаят, че сърцето му е добро.

И също, че уникално за света - злобата, завистта и омразата го зареждат, а не го смачкват. Дори понякога сам ги провокира. Подхвърли нещо за България, за това или онова, и чака. "Да се излеят докрай", както казва. И не му пука, защото, което куче го е заяло, добро не е видяло. Той е свободен, известен и богат. И с приятели по цял свят.

Наясно е, че и да е по-хрисим и от Христос пак ще има такива, които го мразят. И обратното - каквито и грешки да направи, пак ще има хора, които го боготворят.

За малката ни родина остава привилегията, че от таксиджията до олигарха по света образът на българина е на остра кама, на победител.

Христо Стоичков празнува 50-и рожден ден на 8 февруари.

Честит юбилей!

ХРИСТО СТОИЧКОВ ПРАЗНУВА 50-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ С УНИКАЛНО ФУТБОЛНО ШОУ

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Berrba
08.02.2016 22:50

Ице още 100години да ни радваш*devil**devil**devil*-на 20 май на стадиона

Daley_Blind
08.02.2016 17:47

Честит рожден ден на Ицо Стоичков! Да е жив здрав!

best_WINNER_bg
08.02.2016 17:11

Онези времена имаше футболисти с главно Ф и всички родени най-късно 80-те го знаят много добре.

sviliev
08.02.2016 14:39

Честит Рожден Ден на Стоичков! Много здраве му пожелавам, другото си има.