Чистка в Сити, Гуардиола гони поне 7 играчи

16:41
Чистка в Сити, Гуардиола гони поне 7 играчи
Хосеп Гуардиола, който ще поеме Манчестър Сити от следващия сезон, е останал изключително разочарован от представянето на гражданите в домакинството на Лестър Сити.

Специалистът се е убедил, че в отбора трябва да бъдат направени огромни промени. В черния му списък са влезли седем футболисти от първия тим, които най-вероятно ще бъдат продадени през лятото, пише "Дейли Мейл".

Гуардиола се готви да покаже изхода на Мартин Демикелис, Фабиан Делф, Бакари Саня, Яя Туре, Фернандо Регес, Гаел Клиши и Самир Насри. Някои от тези играчи дори не бяха част от групата за дербито с лисиците, загубено с 1:3.

Едва ли ще е трудно за Пеп да се раздели с част от нарочените за гонене. Агентът на Яя Туре, например, наскоро обяви, че клиентът му си тръгва от стадион "Етихад" след края на сезона.

Основен приоритет в селекцията на Гуардиола през лятото ще бъде привличането на трима централния полузащитници, които да са наясно как да разцъкват в стил "тики-така".

Освен това, Пеп иска нови двама крайни защитници, централен бранител, крило и резервен вратар.

Каталунският специалист ще има на разположение 250 милиона паунда за нови играчи, като сумата може да бъде и увеличена значително в зависимост от ситуацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drogba_fen_911
09.02.2016 04:48

Той сам си го каза Гуардиола - '' Исках да направя Меси най-добрия играч в света, то стана обратното - той ме направи най-добрия треньор в света'' *smile*

Иначе фактите са следните: Гуардиола изгради тази непобедима Барса, той наложи Шави, Меси и Иниеста. Това не може да се отрече.

В Байерн всичко беше ясно, никаква конкуренция в първенството, ама защо не можа да направи нищо в Европа - 2 поредни години бива разгромяван на полуфинал - първо от Реал после от Барса?

Ще го призная за голям треньор само ако спечели ШЛ с Байерн тази година и догодина Висшата лига - все пак едно е да играеш срещу Лас Палмас, Гренада Елче, Хановер, Щутгарт и тем подобни, друго е да играеш всяка седмица с отбори като Арсенал, Челси, Юнайтед, Евертън, Ливърпул, Тотнъм и т.н

sdw
09.02.2016 08:41

Не е Пеп човека,който е наложил долуспоменатите трима големци *smile* Те светна само.

rimlianin
09.02.2016 02:20

Не е голяма тайна , че имаме нужда от крайни защитници , а контузиите на Компани и брутално слабия този сезон Мангала + старият Демикелис означава задължително нов централен защитник , така че тези неща са доста предвидими дори от трениор като Вили Вуцов

kiril_kovachev
09.02.2016 01:21

Хора много ми е интересно как коментирате сякаш сте убедени в написаното. То е ясно, че в Сити ще има промени, но според мен все още самия Пеп не ги знае, а в статията са изброени 10 човека и още някакви нови, които ще се купуват. Не знам защо чак такава злоба изпитвате. Изчакайте лятото пък ще видим. Ако продаде футболисти за 200 млн и купи за 220 какъв е проблема тогава ? Ясно е, че каквото и да направи Пеп на никой мнението няма да промени. За нас феновете на Барса той винаги ще е велик, а за други не. Ако с тези футболисти спечели ШЛ ще кажете, че е наследил готов отбор. Ако направи много промени и спечели ШЛ ще кажете че с тоя бюджет и баба знае. Времето всичко ще покаже, нали знаете - пилците се броят на есен.

pesholudiq
09.02.2016 00:08

"Основен приоритет в селекцията на Гуардиола през лятото ще бъде привличането на трима централния полузащитници, които да са наясно как да разцъкват в стил "тики-така".

Освен това, Пеп иска нови двама крайни защитници, централен бранител, крило и резервен вратар.

Каталунският специалист ще има на разположение 250 милиона паунда за нови играчи, като сумата може да бъде и увеличена значително в зависимост от ситуацията." - После да не кажете, че Моуриньо харчел много пари *lol* Ще го видим какъв отбор ще изгради тоя..

varvarin86
08.02.2016 23:21

Абе пичове спирайте с тоя плешивец...достатъчно много внимание му обърнахте...вие го направихте голяма звезда бре...а той не е никъв треньор...Искам да попитам какво направи с Байерн...е шампиони в Германия,но там който и да сложиш за треньор ще спечели титлата...а Това че в Барса му тръгна име,не е негов принос а играчите го направиха треньор,а не треньора да направи отбор...това е истината...спирайте да пишете за тоя алчния дето иска всичко най-добро иначе ще се осере и ще му се лъснат нулевите треньорски умения!

toki_
08.02.2016 21:39

То няма какво да се обяснява, ако сте гледали Испания на Луиз Арагонез ще разберете от къде тръгна всичко за Барса. Той беше човека, който наложи Шави и Иниеста и това, което не може да се отрече за Гуардиола, че той просто вкара 1-2 нови идеи и започна да пуска "джуджетата", които Арагонез вече беше научил да играят. За мен този риск го направи треньор, което не омаловажава постиженията му, но не може и да се каже, че той е иноватор.

vanko_liverpool
08.02.2016 19:56

Всички от гореизброените са дупки, с изключение на Яя Туре(който вече е на години) и може би Насри.

sakata_97
08.02.2016 18:49

Едно е сигурно това лято ще бъде много интерсно за отбора на Сити,лично аз очаквам доста изходящи и входящи трансфери от тях впредвид това че все пак във Сити идва нов треньор като Гуардиола,който ще иска да построи отбор според неговите си виждания

sa6etoo
08.02.2016 18:17

И това ли е големия треньор? Още не е дошъл, а вече иска над четвърт милиард паунда да си харчи. Това да не ти е фифата бе чичка. Ама така е като си свикнал да поемаш все уредени отбори и не знаеш какво е конкуренция. Бързо ще слезеш на земята.

ComsteR
08.02.2016 23:30

Какв греят Шави и Иниеста? Говорим чисто като индивидуалности, Пепи наследи 10 пъти по-силен отбор от Жосефина, Челси и при двете му назначения.

BerbaTheBest
08.02.2016 21:04

Шави и Иниеста тогава не бяха тези играчи, които са сега, или и това не е вярно? Именно Гуардиола ги направи най-добрите плеймейкъри. Да не споменавам колко млади играчи наложи в първия отбор, за основните фигури, които разкара с лека ръка при идването си. Той даде този облик на отбора, благодарение на който Барса жъне успехи и сега. Много ми е чудно как това поколение, на което уж Гуардиола е попаднал, завърши предишния сезон (2007-200*cool* по катастрофален начин, а на следващата година спечелиха ШЕСТ трофеи? Обяснете това. Обяснете и спада във формата на Барса след напускането му. Единствено при Тито, лека му пръст, се стараехме да поддържаме някаква форма, но да не забравяме той на кого беше помощник. Видяхте положението и при Мартино. Ако Барса е Барса заради играчите, тези спадове нямаше да ги има, защото гръбнакът на отбора се запази през годините. Защо Реал не са на наше място, или Челси, или някой друг европейски топ-клуб ? Та тези отбори имат невероятни играчи, НО им липсва човекът, който да ги подреди и да знае какво да прави с тях, Сити са типичен пример. Казах ви, че тази тема е дълга и че вече сме я дъвкали много пъти, но ми е странно фенове на други отбори да ми обясняват как стоят нещата с любимия ми отбор.*thumb_up*

Ginekologa
08.02.2016 20:57

чакай чакай я пак кой наложи този стил в барса*lol*

MaLkO_LuD94
08.02.2016 20:50

Не може да наричаш човек който в кратката си кариера като треньор е завоювал повече трофеи от любимия ти отбор *thumb_up* И не не се заяждам не е достатъчно само да имаш силни индивидуалности и това се е доказало не един и 2 пъти ако не беше Пеп да наложи този стил и метод на игра в Барса може би и половината от трофеите нямаше да са спечелени *thumb_up* Не може да наричаш СЛАБ човек който направи революция в този спорт *thumb_up* При това ''слаб'' без да се е провалил айде изчакайте го да се осере със сити ( макар че според мен ще се справи ) пък тогава го наливайте *thumb_up*

BerbaTheBest
08.02.2016 20:48

И тази статия е за изходящи транфери, май ти говориш глупостите, две еднакви ситуации, които отново тълкувате по различен начин, защото сте пристрастни и защото така ви е удобно.

CFC_H_A_Z_A_R_D
08.02.2016 20:30

Като се има предвид,че Енрике ръководеше Рома и не постигнал нищо дори след първият сезон го изхвърлиха.След това и със Слета не постигна нищо.Просто Барса извади много силно поколение от школата последните 15 години и от там идва всичко.А също така няколко гениални трансфера преди около 10,11 години започнаха Началото и донесоха основата.Всичко започна от сезон 2005-2006 от там на сетне 2 по-пасивни сезона и вече след тях Барса не погледна назад.

sa6etoo
08.02.2016 19:57

Когато имаш Меси, Иниеста и Шави в отбора не трябва да си футболен гений за да печелиш мачове... Това имаше в Барселона, доразви го малко което беше нормално и хоп титлите дойдоха. Не случайно сега и при Енрике Барса си е Барса. Или Енрике и той е умопомрачителен гений във треньорската професия? В Байерн същата история - там даже купи доста повече играчи, няма конкуренция и титлата в Германия беше ясна, но в Европа куца (защо ли?). И идва в Сити където ако не му бият шута още преди края на първия сезон който ще бъде за обработване на 10-те човека който ще купи, втория ще се види, че дори и с милиарди инвестиции той е СЛАБ треньор и когато играе по 30 а не по 3 трудни мача на сезон нещата му куцат много. Ясно е, че си пристрастен все пак си фен на Барса, но Барса е това което е не заради него, а заради играчите там.

pumpet
08.02.2016 19:54

Абсолютно всички входящи трансфери на Моуриньо в Челси бяха подплатени с изходящи такива,така че не говори глупости.

Ginekologa
08.02.2016 19:31

*lol**joking*

BerbaTheBest
08.02.2016 19:08

Моуринката изобщо не изхарчи куп пари в Челси, Интер и Реал (М), нали? Барса при Пеп в началото беше уредена колкото е Юнайтед в момента, само името й седеше. Тая тема е вече до такава степен изчерпана, че се говорят само едни и същи неща.

AC_Milan_92_45
08.02.2016 18:44

Пха, сравняващ работата на Абрамович и Моу с тази на Пеп. Барса и байерн си бяха пре уредени, когато той ги пое + че са в двете най-безинтересни първенства (без конкуренция айде) с Моу, който не трая, но пое Челси, Порто и Интер и от нищо ги направи европейски шампиони, което пеп не направи с Байерн между другото. тоя ще дойде в Сити и не виждам какво ще направи. Единственият плюс е, че ще разкара демикелис

BerbaTheBest
08.02.2016 18:26

Фен на Челси и на МяУ говори за скъпи покупки и уредени отбори...*surprized**confused*