Батков: Висшата лига е интересна идея

17:57
Батков: Висшата лига е интересна идея
"Нямам никакви съмнения в морала на тримата акционери, на които в равни дялове прехвърлих своите акции. Заявявам го на това свято място", каза бившият собственик на Левски Тодор Батков преди паметника на Апостола на свободата в София.

Днес играчите и ръководството на сините почетоха паметта на Васил Левски и поднесоха венци на лобното му място. Бившият бос на тима Тодор Батков говори с медиите по най-актуалните теми около отбора и българския футбол.

"Има определено подобрение, има стабилност, има ред и порядък, има помирение и успокоение, което е много важно. Единение около отбора, има известна финансова стабилизация. Нима има сфера, в която няма скандали - бизнес, политика, обществени поръчки, медии? Пожелавам им успех срещу Лудогорец, добра селекция направиха. Очаквам, че ако има условия за футбол, отборът ще покаже добра игра и шансовете са изравнени. С подкрепата на публиката, която е известно, че е фанатично предана, даже имам предимство, макар като гости. Нищо чудно и да победят", коментира той.

"Висшата лига е интересна идея, но как ще се загърби досегашната система на зони, "В" група, "Б", "А"? Би трябвало тя да остане и който има желание, да се включи в тази Висша лига. Иначе мисля, че ЦСКА има място в "А" група, както и Литекс, както и Локомотив. Връщане на Литекс в "А" група би било добре, защото ще повиши конкуренцията и ще възстанови справедливостта по точките, защото това, което направиха с точките е безобразие. Четат правилата, както дяволът чете евангелието. Не се разграничава събитието и наказанието. Наказанието беше наложено след края на полусезон. Това е както при престъпленията - откога се брои присъдата? От момента, в който се постанови, а не от момента, в който е извършено престъплението", каза още адвокатът Батков сподели мнението на ръководството на Левски, че е време за ново ръководство на Българския футболен съюз.

"Нека се даде път на нови лица, нови хора. Очевидно присъствието на президенти е пагубно. Нито едно класиране на националния отбор за някое от първенствата, малко изключения при юношите. На клубно ниво, с изключение на Левски преди 10 години и Лудогорец миналата, пак нищо".

Батков бе запитан и за много спонсори, които започнаха да помагат на клуба след неговото напускане. "Така е било писано, щом е добро за Левски, значи е добро за всички и аз съм щастлив. Нямам никакви съмнения в морала на тримата акционери, на които в равни дялове прехвърлих своите акции. Заявявам го на това свято място."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация