Стратега: Трифон завинаги ще остане в съзнанието ми

14:07
Стратега: Трифон завинаги ще остане в съзнанието ми
Легендата на българския футбол Димитър Пенев призна, че е преживял изключително тежко новината за трагичната смърт на любимеца на народа Трифон Иванов. На 13 февруари тази година България с тъга научи, че "железният" бранител от "златното" поколение е починал, покосен от масивен инфаркт.

"Трифон Иванов ще остане в моето съзнание, докато съм жив. Един футболист, който неслучайно още от първите си стъпки в ЦСКА и националния отбор бе наричан от всички "Железния Туньо", призна Пенев, който бе гост в сутрешния блок на Bulgarian On Air.

Навръх най-големия национален празник Стратега призова всички за повече взаимна любов и уважение. "Трябва да се уважаваме, да се обичаме и да защитаваме родината. Не трябва да забравяме миналото зад нас. Българинът обича бързо да расте, бързо да говори, но и бързо да забравя", философски заключи Пената.

Треньор номер 1 на ХХ-ти век за пореден път заяви, че е бил уверен във възможностите на всеки един от "златното" поколение. Пенев бе категоричен, че обединението и подчинението в името на общата цел е в основата на успеха. "Най-трудно е да обединиш един колектив от футболисти, които играят в различни отбори с различно мислене. Всички обаче трябваше да се обединим и подчиним в името на България".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация