Майорка - Барселона - успешно начало за гостите

08:18
Майорка - Барселона - успешно начало за гостите
Сезонът в Ла лига за отбора на Барселона не се разви до момента по възможно най - добрия начин и изоставането на цели седем точки от вечния враг и настоящ лидер, Реал Мадрид е напълно закономерно. Главната причина за тази разлика е най - вече в постигането на незадоволителни резултати при гостуванията си от страна на каталунците.

Десетте точки спечелени в десет мача изиграни през есента на 2007г. по-скоро биха се приели като провал, но както играчите, така и самият треньор, Рийкард заявиха, че това е зад гърба ми и през новата година трябва да направят и невъзможното да заличат разликата, което би било постигнато разбира се с победи и далеч от "Ноу Камп".

Първото изпитание за синьо-червените през 2008 г. бе гостуването на Майорка, който в последните години се превърна в дарител на точки за испанския гранд, а последната победа на домакините бе при визитата им в Каталуния през далечната 2003г.

В разширения състав на Барса правеше впечатление завръщането на Анри, който взе участие след 63-ата минута на срещата. В халфовата линия направи впечатление отново липсата на португалския халф, Деко, решението за което бе изцяло на Рийкард.

Първото полувреме завърши така, както започна и самият двубой, а именно с две нули на информационното табло. Интересните моменти пред двете врати се брояха на пръсти, като за отбелязване може да се отчетат две-три ситуация пропиляни от Шави и Иниеста.

В началото на второто полувреме в игра за Барселона влезе и младата звезда, Боян Къркич на мястото на Гудьонсен, като по този начин играта в офанзивен план се раздвижи. Закономерно резултата не закъсня и в 52-ата минута при центриране от корнер на Шави, Маркес засече топката и даде преднина на своите съотборници.

Изоставането в резултата принуди домакините да заиграят още по-нападателно, като по този начин оставяха свободни пространства за бързите крила на гостите. Все пак в 88-ат минута чрез Варела, Майорка за малко пропусна да изравни, но футболната логика е такава, че когато не вкарваш ще ти вкарат и в даденото продължение след комбинация Къркич - Анри - Ето\'О, последният се озова в прегръдката на своите съотборници, носейки първата победа през новата и общо трета през сезона за своя отбор.

Така разликата между първия и втория във временното класиране бе намалена до четири точки, но в днешния си двубой на "Бернабеу" Реал Мадрид посреща Сарагоса и при една евентуална и изглеждаща напълно логична победа ще възстанови разликата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация