Стоилов посъветва босовете на Левски: Прочетете историята на клуба

10:27
Стоилов посъветва босовете на Левски: Прочетете историята на клуба
Когато се говори за Левски и успехи, едно име изплува в съзнанието на хората - Станимир Стоилов. Мъри си е извоювал правото да може да говори за процесите в "синия" клуб и поради тази причина "7 дни спорт го потърси в разгара на кризата на "Герена". Както винаги, Стоилов не спести нищо на никого, включително критиките си по адрес на настоящото спортно-техническо ръководство и футболистите от първия състав на 26-кратните шампиони. Шампионът на Казахстан с местния Астана изрази разочарованието си от факта, че на "Георги Аспарухов" са се примирили с ролята на "втора цигулка" в последните няколко години и трудните домакински победи с 1:0 или 2:1 над посредствени съперници.

"От толкова голямо разстояние няма как да имам детайлен поглед върху подготовката на Левски. Иначе като резултати нещата не са никак розови. Със сигурност на хората им се иска отборът да играе далеч по-добре. Но аз винаги съм казвал, че е нужно време, ако наистина се търси развитие и добър футбол, а не просто да се правят рокади. Абсолютно погрешно е да се сменя треньор просто за да се покаже, че се прави нещо. Нагледах се на какви ли не смени в България. Трябва първо да се прецени как работи треньорът, как върви отборът, какво е нивото и едва тогава да се мисли за крайни мерки - дали ще е треньор, дали ръководство", категоричен е Стоилов.

"Отдавна съм казал, че Левски като не е първи, е трагедия. Всичко друго е равносилно на загуба. В момента чисто игрово не бих се наел да коментирам тима, но много пъти съм казвал, че не съм съгласен с трансферната политика на "Герена". Виждаме, че на всеки шест месеца се сменят по 6-7 играчи - първо си тръгват едни, после идват други. Много по-разумно е да има само един или двама нови, но наистина класни футболисти", коментира старши треньорът на казахстанския шампион Астана.

"Между мен и Стойчо Стоев има голяма разлика. Аз съм бил 8-9 години футболист на Левски, познавам отлично ситуацията на "Георги Аспарухов" и единственото напрежение, което имах като треньор, беше в душата ми. Още преди да стана част от занаята, знаех какво трябва да се направи, за да изглежда Левски по-добре. Познавах манталитета, желанията, амбициите, качествата. Имах желание единствено да направя нещо, което да се хареса на хората. Стойчо е нов на "Герена", може би не познава отбора в исторически план и оттам идва напрежението, че трябва да постигне резултати, само че той може би не знае как трябва да изглежда отборът", заяви главният "виновник" за "Синята приказка".

"Аз издържах на напрежението, защото имам много години зад гърба си с фланелката на "сините", имам победи, титли, купи… За мен обаче по-важното е, по-лошото, че левскарите като че ли се примириха да са "втора цигулка" толкова дълго време. Всеки тръгва и скача на треньора с думите: "Ние не сме готови!" Странно е как Левски иска днес да е добър, а другите - по-слаби. По принцип в Левски, когато усетиш тази публика и името, вече водиш с 3:0. За какъв футбол обаче да говорим, като в последните години се радваме отборът да бие с 2:1 или 1:0. Моето мислене е съвсем различно и то е, че Левски трябва да води с 2:0 или 3:0 до почивката. Това е истинското лице на клуба! Проблемът е в сбърканото му ДНК. Не може да се задоволяваш с факта, че две години си извън Европа, че си втори в първенството и и едвам побеждаваш с 1:0 вкъщи. Нещо не се връзва с левскарството. Просто трябва да се отвори историята на клуба и да се прочете. Някои от шефовете е добре да го направят", посъветва Стоилов.

"Треньорът на Левски трябва да е с характер, да изисква. Той трябва да извика качествени играчи, да ги притиска всекидневно, да ги поставя под напрежение. Но и те трябва да изпълнят критериите на клуба. Футболът нито е почнал със Станимир Стоилов, нито с него ще свърши. Преди мен са били много големи футболисти, след мен ще бъдат колеги треньори и играчи, но трябва да се съблюдава критерият "Левски". Тук не става въпрос да критикувам някого, аз си казвам мнението, след като ме питате. Няма значение дали ще махнеш някого, като не можеш да намериш по-добър от него. Ако искаш и 200 смени да направиш, това няма да промени нещата. Последните години нагледно го демонстрираха", завърши Мъри.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
10.03.2016 21:02

Тоя голям пич излезе....браво.Супер човек и добър и лоялен треньор.Жалко,че когато взеха парите от ШЛ ръководството на Левски не ги вложи правилно и разпродадоха отбора и прибраха парите в джоба...иначе сега Мъри щеше да бъде редовен участник в ЕКТ.От ЦСКА съм,но му се възхищавам на лоялността и мъдростта*smile*

sakata_97
10.03.2016 16:54

Браво Стоилов,супер изказване от един истински ЛЕВСКАР*beer**beer*

sundza
10.03.2016 15:02

Отново точните думи на точното място. Само че си мисля, че историята трябва да се прочете ПРЕДИ да се захване някой с клуба. Сега и да я четат вече няма смисъл. А и на тези в момента само финикийските четива са им в главата. И докато такива управляват Левски ще продължаваме всяка година по формулата "нови футболисти на зима, нов треньор на лято".....