Лусио: Не е лесно да заместиш Кан

13:07
Лусио: Не е лесно да заместиш Кан
Опонентите му в Бундеслигата го познават в напълно различна светлина от Кан. На терена Лусио се отличава със своето присъствие, директност, лидерство и никога не се страхува да влезе в единоборство. Но тези, които са се срещали със стълба в защита на ФК Байерн на терена трудно могат да повярват колко нежен, резервиран и срамежлив е бразилският световен шампион от 2002г.

В новия медиен център в Мюнхен той отговори на въпросите на журналистите с помощта на преводач: "Изкарах курс по германски, докато бях на почивка в Бразилия", пошегува се 30-годишният футболист.

В даденото интервю Лусио говори относно вкараните от него голове, от възможността да приключи своята кариера в настоящия си отбор, както и за капитанската лента, която носи и иконата на Байерн Оливър Кан.

- Разочарован ли си от факта, че ще пропуснеш Олимпийските игри в Пекин?

- Не, не съм разочарован. Миналият сезон аз изявих желание да участвам с отбора в Китай, но когато от Байерн казаха "не", аз нямах проблем с това. Аз напълно и изцяло приех това решение.

- Говори ли с теб треньорът Юрген Клинсман относно капитанската лента?

- Не, не е, но да бъда капитан не е най-важното за мен. Миналият сезон аз заявих изрично, че е много по-важно да спечеля титлата в Германия и да покажа най-доброто на което съм способен.

- Последният сезон ти игра твърде офанзивно, което затрудняваше съперниците ти и самия ти реализира много голове. Ще се промени ли това под ръководството на Клинсман?

- Не. Знам, че не съм нападател или халф и трябва да се концентрирам в защита. Така направих и в изминалия сезон, когато поставихме рекорд допускайки само 21 гола. Ако това е в помощ на отбора, аз ще стоя отзад. Имам ли обаче шанс по време на мача и треньорът ми позволи, то ще бъда доволен да взема участие в предни позиции.

- Ще се промени ли нещо за теб в ролята на централен защитник, знаейки че между двете греди няма да пази вече Оливър Кан?

- Не толкова много. Може би ще имам повече шансове да се проявявам в защита (смее се). Разбира се, не е лесно да заместиш Оливър Кан, но Михаел Райзинг е също добър вратар. Ние трябва да комуникираме непрекъснато и да си вярваме. Напрежението за него е огромно, но то е такова за всеки, който носи екипа на Байерн. Както Оливър, така и той ще намери своя път.

- Договорът ти с Байерн приключва след 2 години. Предвиждаш ли да завършиш своята кариера тук?

- Твърде много се спекулира с това. Никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще, но защо не? Моето семейство се чувстват като у дома си и те са наистина щастливи с престоя си тук. ФК Байерн е велик клуб, така че е напълно възможно да прекратя своята кариера в този отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация