Черноморец сломи Черно море в морското дерби на \"Лазур\"

21:21
Черноморец сломи Черно море в морското дерби на \"Лазур\"
Черноморец Бургас победи Черно море с 2:1 у дома в морското дерби от 1-я кръг на А група.

"Моряците" поведоха на стадион "Лазур" с гол от съблекалнята още в 1-а минута. Мирослав Манолов подаде на Йордан Юруков, който простреля Паскал Борел.

"Акулите" обаче реагираха светкавично и Ектор Гонзалес с хубав удар от воле в 5-а минута изравни. В 14-а Мишел Платини проби чудесно в наказателното поле на гостите, финтира двама защитници и с диагонален шут обърна мача – 2:1 за Черноморец.

След бурното начало обаче играта се накъса и грубостите по терена зачестиха. В 40-а минута Нилтон Кардосо от домакините бе изгонен за втори жълт картон. Двама играчи на Черно море пък напуснаха принудително. Първо Юруков бе заменен от Георги Какалов в 34-а минута, а в началото на второто полувреме Станислав Стоянов влезе на мястото на получилия комоцио Мамуту Кулибали.

През второто полувреме "моряците" атакуваха, а "акулите" се бранеха. Футболистите на Черно море обаче успяха да стигнат само до няколко разбърквания пред Борел.

До края на мача резултата остана непроменен и Черноморец стартира с победа в новия шампионат. Гостите от Варна пък загубиха за втори път на стадион "Лазур", след като през седмицата паднаха с 0:1 от ПСВ Айндховен в мач от Лига Европа.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Черноморец Бургас: Борел, Зайц, Кръстев, Дянков, Старокин, Кардосо, Марсио Нуньо, Карбоне, Гонсалес, Платини, Фернандес

Черно море: Пиргов, Лазаров, Александров, Кулибали, Адемар, Жуниор, Илиев, Петков, Юруков, Манолов, Здравко Лазаров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
10.08.2009 11:36

Забравяте 2 МНОГО ВАЖНИ мига, които дадоха на 90% победата на "акулите"

1) Черно Море играе без капитана си - Кривия, както и без Танко Дяков.

2) Два дена преди мача с Черноморец "моряците" играха мач на живот и смърт срещу ПСВ.

Ако си мислете, че няма умора в момчетата и не са в лошо настроение - грешите. Реално погледнато, миналия сезон започнаха слабо и след като бяха временен лидер в първите 3 кръга, после бяха 10-ти, ама в последните 10 кръга имаха 2-3 хикса и това е...

Все пак едно е да играеш срещу Дери Сити или ФК Баку, друго си е да срещнеш ПСВ преди 2 дена, нали ? *wink*

vanco1936
10.08.2009 01:47

Съгласен съм с Resorter, очаквам акулите да направят изненадата тази година и да завършат в топ4 мн стабилен отбор.. и по добре да има повече силни отбори за да става и нивото на игра по добро *smile*

berbatovMU
10.08.2009 00:01

Впечатлен съм от тази победа на Черноморец. Надявам се това да е началото на отбор победител който начело с Красимир Балъков да се домогне до топ 4 ако не този сезон то другия и да покаже класа достойна на европейската. Силно вярвам ,че в България футбола ще се оправи и младите момчета които искат да се занимават с футбол да могат да пробият и един ден да гледаме по 10-ма българи в Англия още толкова в Испания , Италия и т.н.

Kalinho
09.08.2009 23:42

нормално е след едно такова, за мен злощастно отпадане защото тук заслужаваха поне равен ако не и победа отбора да е демотивиран, а и да не забравяме контузиите може би и умора. Черно море са ми симпатичен отбор дано скоро са пак на познатото ниво

zarko_01
09.08.2009 23:09

и да отбележа че Черно море много сгрешиха че не задаржаха Периш!!!!!

Futbulfen
09.08.2009 22:49

Колкото и странно да звучи ми се струва че загубата от ПСВ е повлияла много негативно и демотивиращо на моряците..и проблема не е толкова резултата или съответната загуба .. Черно море нямаше ни най-малка идея как да създава положения и евентуално да вкара гол или два .. така не става

zarko_01
09.08.2009 22:36

еми браво на Черноморец *thumb_up*
незнам дали тази година ще успеят но догодина ако продалжават така със сигурност ще играят в европа!!!
а за нашите от Черно море какво да кажа просто това не е играта която феновете искат да гледат! В отбора има имена но просто не се получава!
трудно ще успеем тази година да влезем в европа. А и програмата на отбора е доста тежка в края. стискам палци да се промени играта на отбора. а също така и да се вижда желание в играчите.ЗАЩОТО ФЕНОВЕТЕ НЕ ИСКАТ ДА ГЛЕДАТ ТАКЪВ ЧЕРНО МОРЕ!!!! 50 минути с човек повече и без никаква идея как да се обърни резултата. Надявам се още следващия мач да видя отбора в друга светлина много по- разнообразен и ефективен.

johnatan_75
09.08.2009 22:29

Браво Краси,отборчето ти е добро,трябва още малко да се сработят момчетата и ще бием наред,много правилно изигран тактически мач предвид развоя на срещата,но и това го има във футбола.Съжалявам,че не успях да дойда на стадиона,но в следващите срещи ще бъда и ще ви подкрепям.Бургас доста е позаспал за футбола,но ако отбора върви добре хората ще дойдат на стадиона.А пък това момче Мориц е голям талант трябва да го задържиш непременно,ще върши чудесна работа ,само как се движише по терена като влезе ,професионалист е момчето.БРАВО АКУЛИ ,все така напред :46

Kalinho
09.08.2009 22:05

добре бе питали ли сте се като искате да има български футболисти от каде да ги вземе? класните са в големите отбори - Левски, Цска и Литекс в другите има но са малко а ако искат черномерец да ги купят ще им кажат цена сякаш Реал искат да ги копуват. Човека си докара евтини футболисти който му вършат рабора. От школата най - рано след 3-4 год. може да чакаме да изкара нещо добро а до токава какво да прави?

onzzy
09.08.2009 21:54

леле тия имат повече чужденци от арсенал

Bambaleo
09.08.2009 21:47

Балъков, Балъков всичко хубаво , но това не прилича на бг отбор.И после нямало футбол в бг , нямало футболисти и срам и позор оттам и за нац.отбора който години наред нищо не показва.
*devil*