(Не)разбран гений ли е Пеп Гуардиола

10:33
(Не)разбран гений ли е Пеп Гуардиола
Гений ли е Пеп Гуардиола или не?

Байерн Мюнхен изпълни задължителната мисия да се класира на четвъртфинал, преминавайки триумфално през всички кръгове на ада. При отстраняването на Ювентус - 4:2 след продължения, се засили още повече съмнението колко добър треньор е Пеп. Когато Юве вкара в петата минута, Байерн се свлече. Безкрайни пасове в защита с участието и на вратаря Мануел Нойер, липса на удари във вратата и се стигна до 2:0 за Юве.

Тактиката на Гуардиола рухна, но той продължи с "тики-така". Късметът и супернападателите Роберт Левандовски и Томас Мюлер спасиха Байерн. Но головете не бяха след "тики-така" атака, а след центриране - нещо, което Пеп мрази. Когато обаче тактиката не върви, баварците се върнаха към старата школа. Може ли въобще този треньор да смени тактиката, когато първоначалната идея се провали? Или е тотално предвидим?

Гений ли е Гуардиола? В продължението голове вкараха резервите Тиаго Алкантара и Кингсли Коман. А защо тогава не бяха титуляри? Този въпрос още в студиото зададе вратарят легенда Оливер Кан.

Гуардиола предизвика и гняв нависоко в Байерн. Току-що излезлият от затвора президент Ули Хьонес каза, че само требъл би се котирал в Мюнхен. Назначеният от него преди години директор Матиас Замер се озъби - било най-важно клубът да стане шампион и Гуардиола си вършел перфектно работата.

В Мюнхен вече упорито твърдят, че размотаването с договора на наставника е трябвало да доведе до мигновена раздяла с Пеп още на Нова година. В момента треньорът използва всеки свободен ден, за да пътува за Манчестър и да работи за бъдещето на Сити. В английския футбол обаче едва ли рядко ще му се случва да изостава в резултата. С други думи - да се налага да сменя тактиката.

Досега Гуардиола винаги е бил поне на полуфинал в Шампионската лига - с Барселона или Байерн. Но само късметът го спаси срещу Юве, който преди първия гол на Левандовски можеше да води и с по-голям резултат. "Бяхме умрели, победи духът на Байерн, каза полският нападател.

Гуардиола подразни критиците си с думите след мача: "Да вкараш четири гола на италианци след 0:2 - уоу!" Самочувствието му е дори в повече.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Futbolfen
14.04.2016 12:17

треньор се пише, а не тренйор българино

qdReniq
03.04.2016 18:04

Какъв гений е тоя ,и някое лапе да сложат за тренйор с тоя състав на барса и той ще ги направи шампиони. .Досега имаше късмет да тренира байерн м. които нямат никаква конкуренция в германия и барса ,барса си е барса, който и да им тренйор са фаворити винаги за всичко .Сега ще го видим Пепчо какъв е некадърник в сити.

Messiah
03.04.2016 19:12

За теб явно буквата "ь" не съществува в българската азбука...

Hokageto
18.03.2016 20:11

Пеп просто играе ФИФА като новак , само че на живо - почва с Amateur ( Барса ) ся е на Semi-pro ( Байерн) а скоро ще е на Professional ( Ман. Сити).

Messiah
18.03.2016 11:31

Мое мнение - пълен смешник е Пеп, надценен щастливец. Изобщо много малко футболисти, да не казвам НИКОЛКО, могат да станат добри треньори...(е, Диеаго Симеоне е друга тема)...Главно защото за треньорството се изисква много, много ИНТЕЛЕКТ, освен всичко друго...
Освен това Пепе е ламя за пари, така че ми е антипатичен, още откакто беше треньор на любимия ми отбор.

П.П. crazy_rabbit, НЯМА да вземе ШЛ с Байерн, от мен да го знаеш....

crazy_rabbit
18.03.2016 11:05

Накрая се броят само успехите... Ако вземе ШЛ с Байерн ще бъде "гений", ако не успее ще бъде "некадърник и бездарник спечелил титлите си само благодарение на Меси"