Балъков: Марселиньо е топ футболист, добре е дошъл в националния

14:32
Балъков: Марселиньо е топ футболист, добре е дошъл в националния
Легендата на Спортинг Лисабон и националния отбор на България Красимир Балъков подкрепи решението на Ивайло Петев да извика в редиците на "трикольорите" звездата на шампиона Лудогорец Марселиньо. Емблематичният полузащитник, попаднал в Идеалния отбор на Мондиал'94 в САЩ, е категоричен, че в момента не разполагаме с много футболисти, притежаващи класата на бразилския плеймейкър. Бала е част от делегацията на националния отбор, в която фигурира и друга емблема на "лисабонските лъвове" - Ивайло Йорданов. Престижната проверка на България с Португалия е утре вечер, от 22:45 часа, в Лейрия.

"Марселиньо е топ футболист. Вижте в кой век живеем… не мисля, че е голям проблем, че е бразилец. Всеки един качествен футболист има място в националния отбор. Това ще бъде само в помощ на тима. Всички сме наясно с класата на Марселиньо, знаем какво може и се надяваме да го покаже с бялата фланелка. България не разполага с много играчи с неговите качества, така че е добре дошъл", категоричен е Балъков.

"В предстоящата проверката младите момчета в състава трябва да дадат всичко от себе си, да се раздадат докрай, за да може селекционерът Ивайло Петев да си даде ясна представа за качествата им, когато конструира новия национален отбор. Критики винаги ще е има, това е нормално. Въпросът е да бъдат градивни и да са в помощ на представителния тим, за който всички се надяваме, че ще има в най-скоро време нов, по-добър облик", допълни още легендарният футболист на Спортинг и Щутгарт, който призна, че изчаква подходящата оферта, която да го върне обратно в треньорския занаят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kabela91
25.03.2016 11:40

Вдигнахте летвата много на това момче . Наистина е добър , но няма да потръгне от първия или втория мач както очакват много . Трябва му време да се сработи с националния и затова сега ако направи относително слаб мач всеки ще плюе как бил топ футболист а нищо не направил в първия си мач или втория !