Стоилов: Ние и Сърбия сме Бангладеш на футбола

10:14
Стоилов: Ние и Сърбия сме Бангладеш на футбола
Старши-треньорът на Астана и бивш национален селекционер на България Станимир Стоилов се изказа доста критично към играта на тима ни срещу Португалия.

"Ако трябва да съм честен, най-доброто от мача е резултатът. Аз лично смятам, че България не спечели много от тази проверка, освен авторитет и престиж. Треньорският щаб и футболистите трябва да се замислят сериозно за играта и поведението си, защото квалификациите са още много далеч, но на мен лично не ми харесаха", сподели Мъри пред "Bulgaria On Air".

"В момента ние и Сърбия сме Бангладеш на футбола. Като погледна стадионите в почти цяла Европа, българите и сърбите сме тотално изостанали. Така че няма какво да чакаме като развитие, ако няма промени в това отношение", добави Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ZZ_10
27.03.2016 17:37

Станимир Стоилов е най-добрият български треньор за всички времена, дори Пенев не може да се сравнява с него, този човек няма нито едно глупаво изказване пред медиите,според мен винаги дава 100% от себе си независимо къде работи,мисля че трябва да му се даде шанс да ръководи по качествени отбори,които редовно играят в ШЛ.

nvidic
27.03.2016 17:19

Една случайна победа и мнозина започват да мечтаят за нещо от националния ни отбор !!! За мен е абсолютно прав Мъри Стоилов,погледнете ,че единствения ни що годе читав стадион в сравнение с европейските държави е Васил Левски ,другите стадиони са катакомби построени преди 30-40 години и въобще неподдържани!!! Школите ни са трагедия ,както и в националния продължават да не се налагат млади играчи,които да натрупат опит ,за да се промени сегашното състояние на отбора ,а продължават все едни и същи дървари да играят като Рангелов , Делев и прочие !!! Според мен още в мача с Македония ще се види ,че трябват тотални промени в националния отбор и то от към играчи ,понеже нашите срещу който и отбор да играеш с такава игра не можеш всеки мач да разчиташ на луд късмет ,който имаха в мача с Португалия !!! БФС също разчита на такива късметлийски победи ,за да спадне напрежението от тях и при евентуален провал ,който няма как да не дойде веднага се обвиняват треньори и т.н ,а най-големият проблем идва още от нашето БФС !!!

Nasko Chelsea_fan
27.03.2016 16:35

Наистина тази победа над Португалия е само за авторитет. Наивно е да смятаме, че просто ей така за няколко месеца сме се подобрили. Аз лично нищо не очаквах от изминалите квалификации и нищо не очаквам в близко бъдеще. Нито имаме развити детско-юношески школи, нито имаме силно първенство, нито имаме играчи, които да играят в силни европейски отбори. Е какво да очакваме?

tonisport
27.03.2016 15:41

Станимир Стоилов е глупак. с пари всеки може. Като те изритат от Астана един ден пак ще кацнеш в Бангладеш. Представям си пък ако Левски вземат случайно да се съвземат и да изградят отбор и паричките да те устройват и стадиончето като за Бангладеш може да ти хареше с новите трибунки. Нищо чудно да протриеш ръце ама дано само да гледаш през витрината смешник.

sviliev
27.03.2016 14:40

Попресолил е манджата Мъри, но съм съгласен с тезата му. Той затова и стана добър треньор, защото гледа реално на нещата и на първо място за него е хубавият футбол, а не резултата. Спомнете си цитат от великия, от футболния исполин Кройф: ''Класа без резултат е безсмислено. Резултат без класа е скучно''.

stefanBG111
27.03.2016 13:34

Най-добрият Български треньор за мен. Това е истината за Българския национален отбор, жалко но факт. Истинското лице ще го видим в квалификациите, а не в контролните мачове, победата над Португалия е престижна, вие след една победа летите направо и после като паднат от Малта обръщате палачинката. Сега е момента юношите да се докажат, че имат шанс да попаднат в състава за квалификациите нали затова са тези контроли въпроса е дали ще ги пуснат. Какво им пречи, такъв състав примерно Стоянов, Илия Миланов, Страхил Попов, Антон Недялков, Керчев, Дяков, Марселиньо, Чочев, Попов, Едисон Йорданов, Чунчуков или Рангелов, и следващата контрола, примерно да се извикат други и да се правят повече ротации, да се пробват няколко състава и различни формации, нали затова са тези контроли, ако едните не стават, ще викнеш други юноши. Имат на разположение 2 години да обиграят отбора.

El_Fenomeno_9
27.03.2016 13:18

Няма как да е прав Мъри в случая , защото точно с Бангладеш да ни сравни , къде ония падат с по 7-8 от йорданиии и кви ли не други си е много грандоманско ... Много пада в очите с тва изказване , той да не би да работи в Германия , че чак такива крайни и радикални оценки да дава ... Направили си казахстанците там 4-5 ИЗКУСТВЕНИ терена и вече мноооого си развили футбола , че и Мъри с голямото самочувствие ...

Chelsea86
27.03.2016 14:41

И аз му гледах интервюто и не го каза в този смисъл. Явно ти виждаш нещата различно и се вкарваш излишно в драми. Виждам, че разбираш от всичко и си тръгнал да ми обясняваш от какво нямам представа. Нямам никакво намерение да споря излишно с капацитети.

El_Fenomeno_9
27.03.2016 14:15

ГЛЕДАХ му интервюто ... Тва със стадионите се опита да го завоалира , директно си го каза точно както е написано заглавието ... Като е много тежък да доведе инвеститори в България да строят стадиони ??? Нямаме пари за здравеопазване , от къде иска да строим стадиони ??? И кво намесва сърбите , които вадят диамант след диамант ??? Имаш ли представа колко е обидно да те сравняват във футболната терминология с Бангладеш ??? Тъй като представа нямаш какво е Бангладеш за футбола да ти обясня , че ако сравниш някой сервитьор , който взима 400 лева заплата или мияч на съдове или каквото и да е с някой гаден пиян и миризлив циганин клошар - ПАК НЯМА ДА Е ТОЛКОВА УНИЗИТЕЛНО .... Малко да си мери приказките , колкото и да сме черни няма нужда да ни изкарва по - черни и от дявола само да си начеше самочувствието !!

Chelsea86
27.03.2016 13:35

В случая не си прав ти. Прочети пак и виж, че Мъри сравнява стадионите на България и Сърбия с тези на Бангладеш, а не играта.

Messiah
27.03.2016 13:10

Абсолютно е прав Мъри. Лъвовете от Бангладеш...Поголовна спеч отвсякъде!

Pechenqgata
27.03.2016 11:54

Правилно*sad*

SuperSizee
27.03.2016 12:34

Мъри дори и треньор на Левкси не е бил пристрастен и не е пестил истината никога.