Павел Недвед сменя Дейвид Бекъм като посланик на китайската Суперлига

10:58
Павел Недвед сменя Дейвид Бекъм като посланик на китайската Суперлига
Легендата на Ювентус Павел Недвед ще замени Дейвид Бекъм като посланик на набиращата все по-голяма скорост китайска Суперлига. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид беше назначен на тази позиция преди три години с лично от президента на страната Си Цзинпин, който прецени, че това е човекът, който може да вдигне реномето на местното първенство.

43-годишният Недвед, също както и Бекъм, играеше в голяма част от кариерата си като крило, има 91 мача за националния отбор на Чехия, а през 2003-а година стана носител на Златната топка. В кариерата си е носил екипите на Спарта Прага в родината си, както и на Лацио и Ювентус.
"Като имам предвид, че преди такава чест е била оказвана само на Дейвид Бекъм, то аз мога да кажа, че е огромно признание за мен, за Чехия и за Ювентус", коментира Недвед пред китайската агенция Синхуа след посещението на Си Цзинпин в Прага.

На сайта на китайската Суперлига пък Недвед, който в момента е и вицепрезидент на Юве, е представен като Железният човек от Чехия и имиджът му идеално пасва на намеренията на китайската Суперлига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация