Дерменджиев: С Ботев си знаем възможностите

15:28
Дерменджиев: С Ботев си знаем възможностите
Георги Дерменджиев даде интервю за видеопортала на шампионите Лудогорец ТВ. Той говори за предстоящия мач с Ботев Пловдив в неделя, както и за представянето на националния тим на България в контролите срещу Португалия (1:0) и Македония (2:0).
 
- Г-н Дерменджиев, отборът се събра в пълен състав след контролите на националните отбори. В какво състояние са футболистите?
- Първо, искам да поздравя националния отбор за тези две победи, които дойдоха в един изключително важен момент. Успехите карат феновете да са по-спокойни и да вярват, че имаме добър национален отбор. Иначе националните състезатели са в едно добро състояние с изключение на Борян, който има счупване на кост на ръката. Той ще бъде извън терените около месец.
 
- Ще постигне ли Лудогорец седмата поредна победа през пролетния дял срещу Ботев Пловдив в неделя?
-  Отговорът на този въпрос ще го получите в неделя вечерта. Ние винаги играем за победа. Ботев има един добър треньор в лицето на Ники Костов. Имат и нови собственици, които са много амбициозни. Ботев разчита на собствената си школа.

- Има ли с какво да ви изненада съперникът?
- Винаги съм казвал, че българските отбори трудно можем да се изненадаме. Всеки треньор си има концепция и стратегия, но си знаем възможностите.
 
- Възнамерявате ли да дадете почивка на някои от водещите ви футболисти с оглед на факта, че играха без почивка за националния отбор в контролите с Португалия и Македония?
- Имаме достатъчно време за възстановяване. Момчетата са професионалисти. Те са свикнали да играят в сгъстен цикъл.

- Сисиньо и Върджил Мисиджан тренират на облекчен режим. Има ли възможност да ги видим в някои мачове до края на първенството?
- Разбира се. Те вече тренират с отбора. Има голяма вероятност да ги видите в някои от оставащите мачове до края на сезона.
 
- Със сигурност ви радва факта, че играчи на Лудогорец бяха в основата на престижната победа на националния отбор над Португалия с 1:0?
- Всички национали от Лудогорец са изключително силни футболисти. Отдавна съм казал, че Владо е вратар от много висока класа. За Марселиньо се знае какво може. Той е футболист с изключително висок интелект. Дяков се раздава здраво във всяка среща. Доволен съм, че заедно с Георги Терзиев помогнаха за победите на националния отбор, които са важни за самочувствието ни.

- Оптимист ли сте за представянето на този национален отбор в квалификациите за световното първенство в Русия?
- Всички отбори стартират с еднакъв актив. За мен българският национален отбор има сериозен шанс за класиране.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация