Михайлов: ЦСКА ще играе в елита през следващия сезон, ако успее да вземе лиценз

18:40
Михайлов: ЦСКА ще играе в елита през следващия сезон, ако успее да вземе лиценз
Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след срещата за реформи в българския футбол, че в новата "А" група, която трябва да стартира от следващия сезон, са поканени 24 клуба - 10-те от "А" група и 14 от втория ешелон. В бройката са включени и Литекс, и ЦСКА. Всички клубове обаче ще трябва да покрият лицензионните изисквания, а документите ще се подават до 30 април.

Михайлов бе попитан дали е възможно Литекс да бъде допуснат в "А" група, след което да смени името си на ЦСКА. Макар отговорът да не бе конкретен, се разбра, че това е малко вероятно.

"Лигата не е Висша. Ще бъде Професионална лига. Целта е да увеличим участниците. Желанието е да увеличим броя, но на колко отбора, ще се разбере след лицензите. Поканили сме 10 клуба от "А" и 14 от "Б" група. До 30 април трябва да подадат документи за лиценз. Няма аматьорски клуб, който да скочи в професионалния футбол. Поканените аматьорски клубове са първи в съответните групи и догодина ще спечелят промоция за професионалния футбол. От тази гледна точка ги поканихме и ако покрият критериите, те могат да участват в новата "А" група.

Всички са поканени, ЦСКА също е поканен. Въпросът е да успеят да вземат лиценз.

Клубното лицензиране е доста по-олекотено, отколкото за клубовете в евротурнирите", каза босът на БФС, който отговори по следния начин за това Литекс да влезе в "А" група и после да смени името си на ЦСКА.

"От вас чувам Литекс да бъде върнат в "А" група и да си смени името на ЦСКА. Такива анализи никой не е правил. Искаме нещата да са сериозни. Вратата е отворена за всички, но ако се спазват лицензионните правила."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
06.04.2016 10:22

ехе...тея БФС ....бързо забравиха за дълговете ни..към държавата и частни лица....и бързо бързо дадоха покана......Ама така е ,инак кой ще им гледа платените телевизий...при тях интереса клати феса...нищо ,че дължим 20 и нагоре милиона...*sad*

sensea
06.04.2016 00:36

Като махленските мачлета! Събираме се в неделя да видим кой ще играе....Следващата неделя пак....Ама слаби били - изпаднали - няма значение - ако искат да играят в А група - ще играят ! Няма такава държава !

rimlianin
05.04.2016 19:41

На кой му пука ? Има ли още хора , които гледат този панаир на гнусотията наречен "А" група

rimlianin
06.04.2016 00:33

Ами гледай колкото искаш дербитата между Пирин и Монтана брат , никой не те е спрял , щом са ти интересни губи си времето да гледаш такива мачове или нагласените срещу на Славия *wink*

sundza
05.04.2016 22:53

Да, има - аз я гледам, баща ти я гледа, много хора гледат. Гледаме и вярваме, че ще се върнат добрите отбори, добрата игра и добрия футбол в България. А ти в какво вярваш? Освен в плюенето и мрънкането. В това вече всички са добри, вече не е модерно и интересно.

j_mourinho
05.04.2016 20:16

Никой не те кара да гледаш А група.Просто подминавай статията, все едно някой на сила ви кара да правите нещо.