Спас Кожухаро: Румънският футбол е по-напред от българския

11:57
Спас Кожухаро: Румънският футбол е по-напред от българския
За първи път се проведе международен турнир, организиран от „Евима футбол“ в курорта Банско. Участие взеха 7 страни – Сърбия /“Цървена звезда“/, Румъния /“Стяуа“/, Македония /“Вардар“ Скопие/, Англия “Нотингам“/, България /ЦСКА/, Черна Гора и Русия, в четири набора деца 2004, 2005, 2006, 2007. Първо място в престижната надпревара извоюва отборът на Спас Кожухаро, треньор на децата 2006 година на Стяуа (Букурещ).
 
След успеха в надпреварата треньорът на победителите Спас Кожухаро сподели впечатленията си от турнира:
 
- Доволен ли сте от турнира в Банско?
 
- За първи път идвам в Банско. Тук организаторите надминаха моите очаквания първо за терена, на който се проведоха срещите, е на високо ниво и после храната и хотела бяха просто превъзходни. Поздравления за съдиите от Сърбия, които се справиха отлично. Всичко е прекрасно и ще се похваля на моите шефове в клуба.
 
- Защо избрахте тази професия?
 
- В Румъния са близо 5 000 треньора с диплома и около 100 работят. Специално мен не ме интересува мъжкия футбол, а от самото начало съм искал да се занимавам само с детско юношески футбол. Понеже аз обичам много децата затова и съм избрал да съм треньор на тях.
 
- Какво ви хареса тук и какво не?
 
- Тук стана нещо интересно, имаше лекция и беседа между треньорите. Аз съм бил в Италия и Англия, там също си коментираме проблемите. Трябва да има диалог между нас, така се учим един от друг.
 
- Каква е формулата за успех с децата?
 
- Да работиш с деца е голямо удоволствие, самите те изискват много работа. Да имаш търпение и да обичаш работата си.
 
- Може ли да сравните българския с румънския футбол?
 
- Аз мисля, че ние последно време сме по-напред, започна да се вдига нивото на футбола в Румъния. Има резултати на децата, на юношите, и те заслужено се класират на европейски и други големи първенства. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация