Илиан Илиев: Срещу Ботев трябва да играем интелигентно

15:09
Илиан Илиев: Срещу Ботев трябва да играем интелигентно
"Мисля, че това е мачът, който го чака цял Пловдив. Със сигурност ще стане интересен двубой, дано да дойдат и повече хора на стадиона", това заяви старши-треньорът на Локомотив Пловдив преди градското дерби с големия съперник Ботев Пловдив. Двата тима ще се срещнат тази неделя от 17:15 часа на "Лаута" в двубой от 30-ия кръг на А група.
 
"Най-важното е да има респект и уважение както между отборите на терена, така и сред хората по трибуните, за да стане един истински празник за футбола. В тези срещи побеждава отборът, който играе повече с глава, отколкото със сърце, тъй като с вдъхновение и желание може да изкараш само 15 минути. Искам нашият отбор да изиграе всичките 90 минути интелигентно, за да можем да се поздравим с победата", сподели още наставникът на черно-белите.
 
За срещата с Ботев Илиев няма да може да използва наказаният вратар Ясин Ел Харуби, който получи червен картон при гостуването на Берое в Стара Загора, както и трайно контузеният Димо Бакалов. За сметка на това неговият колега Николай Костов има куп проблеми с контузени футболисти. Въпреки това според Илиев кадровите проблеми на Ботев няма да се отразят сериозно на крайния изход на срещата.
 
"Липсата на класен играч винаги може да се отрази върху представянето на даден отбор, но от друга страна това би могло да мобилизира допълнително играчите на този тим. В интерес на истината не следя каква е ситуацията при противника, не чета пресата, защото знам, че в неделя на терена ще излязат 11 футболисти на Локомотив и 11 на Ботев", завърши старши треньорът на смърфовете.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация