1,5 млрд лева заложили българите за година в интернет

09:16
1,5 млрд лева заложили българите за година в интернет
1 ,5 милиарда лева са били дадени в онлайн букмейкъри през 2008 година . Очаква се тази сума да е с 20% по-голяма за 2009 година , изчислиха от хазартната ни индустрия . Така преките загуби за бюджета са в размер на около и повече от 200 милиона лева .
/>
/> "Нормално е да ни обясняват , че нашите коефициенти не са атрактивни , но при нас всичко е свързано директно с финансовите органи и всяка стотинка се знае" , обясни Ангел Тумпаров от "Еврофутбол" .
/>
/> У нас действат вече всички световни букмейкъри , които са в интернет , като и страниците им са преведени на български . Ще се предлагат и залози дори и за мачовете от третата ни дивизия . В същото време доста държави са взели спешни мерки за решаването на проблема . Въвежда се т .нар лиценз плюс , според който единствено наземните оператори в страната могат да извършват такава дейност .
/>
/> От втората половина на миналата година и Франция започна да издава лицензи за подобни игри . Подобни мерки са взети в САЩ , Словакия , Великобртания , Китай , Чехия , Белгия и Испания . Обсъжда се дори и вариантът да бъдат забранени общите домейни с абревиатури .com и .eu за сайтовете , които приемат залози , и вместо това да се дават национални такива .
/>
/> В същото време се отчита , че през последните години има истински бум на подобни залагания , особено в България . Всичко се прави заради бързата печалба .
/>
/> През последните години обаче зачестяват и случаите , когато мачове се свалят от тиражите . Това означава , че букмейкърът се съмнява , че крайният резултат е договорен . Така се получи и с няколко мача от родното първенство , но разследванията така и не показаха нищо . Особено ясно се видя това при победата с 5:0 на href=\"http: / /botev-plovdiv .winner .bg\" target=\"_blank\"> href="http: / /botev-plovdiv .winner .bg /" target="_blank">Ботев Пловдив < /a> < /a> над href=\"http: / /belasitsa-petrich .winner .bg\" target=\"_blank\">Беласица Петрич < /a> . Разпитите в прокуратурата обаче не дадоха резултат .
/>
/> УЕФА въвежда система за ранно информиране , когато на даден мач са заложени съмнително много пари . Веднага се алармира националната федерация , която от своя страна пък трябва да вземе мерки . Те обаче се заключават единствено в предупреждението на двата отбора .
/>
/> Единственият български тим , който бе разследван от евроцентралата през последните години , е href=\"http: / /cherno-more .winner .bg\" target=\"_blank\"> href="http: / /cherno-more .winner .bg /" target="_blank">Черно море < /a> < /a> за мач с македонци за купата на УЕФА , но и за него нямаше санкции .
/>

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sheezle
12.08.2009 14:28

luzius, сигурен ли си, че данъкът се начислява върху ОБОРОТА, щото аз не съм *smile* Освен това според БГ законодателството физически лица не плащат данъци върху приходи от хазарт, тъй като не са трудов доход *wink* Всичко си е легално и нормално, просто ЕФ явно го духат заради скапаната си услуга и мрънкат

denso_90_vn
12.08.2009 12:44

аз съм с 40 лв в играта а за тази година май ще ми е 4 пъти повече. само досега съм вкарал в sportingbet 55 лв *joking*

ZeroCold
12.08.2009 12:43

Забрах ... има едно много готино на Еврофутбол обаче... въпреки по-ниските коефициенти е ПРИЯТНО човек да седне в някой добре оформен пункт с компания, да пийнете бира и да погледате мачове заедно (особено някое дерби) на 42" плазма. Или пък когато няма мач да седнете да си полафите на удобно на фона на приятна музичка, да разгледате предстоящите мачове и заедно да изкоментирате някои срещи... Атмосферата на някои пунктове е откровено СТРАХОТНА. *wink*

omonigotemile
12.08.2009 12:29

Аз залагам в бет-ет-хоум. Просто коефициентите във всички сайтове са по-добри от тези в еврофутбол. Да не се оправдават с данъци-много просто вдигат коефициентите, дават бонуси, така си увеличават оборота (вярно дават малко по-големи печалби) и от тия 1.5 млрд 1 млрд ще дойде при тях. НО ТРЯБВАТ ВИСОКИ КОЕФИЦИЕНТИ. Никой няма сметка да заложи в ЕФ 50 лева и да спечели 150, а ако заложи в нета примерно да вземе 170 със същия залог. При по-големи суми вече е още по-показателно...

ip
12.08.2009 12:23

Залагал съм в букмейкърски пункт в Кипър.Там коефициентите са малко по-добри от тези на Еврофутбол,но при плащането на фиша ти вземат допълнително 20% върху дължимата сума.Фишовете са някакви хвърчащи листчета,на които трябва собственоръчно да изпишеш мачовете и прогнозите си..С това в никакъв случай не оправдавам Еврофутбол.Марджинът при тях е убийствен..Аз не играя често,но когато се случи,го правя в Betfair.Доказано е че там са най-приемливите коефициенти,което се обяснява с факта,че Betfair e борса,а не букмейкър.

luzius
12.08.2009 11:37

Чисто правно и икономически няма как да даваш големи коефициенти, когато плащаш 10 процента данък върху оборота, а другите не го правят.

И когато си вземеш печалбата от бет 365 плащаш ли си данъчето на държавата, в която живееш или по български се криеш?

Изводите са глобални, на е за двата кинта печалба или загуба на ейнджъл_хенри, с които ще пие или няма да пие една бира повече... Изводът е в това, че аз плащам с моите данъци от журналистическата ми работа, удоволствието на ейнджъл-хенри да заложи български пари в компания, която реално ги открадва от БЪЛГАРСКАТА хазна.

angelhenry
12.08.2009 11:26

Аз си залагам в нета в bet365 и съм много доволен.Има си и бонусчета и всичко(както при всички онлайн букмейкъри) *stop* ЕФ кога ще въведе такива бонуси???Апък и за моя любим залог ГОЛ/ГОЛ ЕФ дава 1.50,а в нета е 2.00.Правете си изводите *smile*

dumbo_s
12.08.2009 11:21

Т'ва трябва да си изключително малум за да не разбереш какво става точно ... ЕВ не въвежда интернет залози , защото не знам дали ж БГ са позволени ... Най - ниски коефиценти в цял свят ( информацията я има подробна ) , много малък брой срещи , недоуфромени програмки , изобщо всичко е под - всякаква критика ... Защо там като може в нета супер бързо , добри коефиценти и големите печалби не ги чакаш по 1 - 2 седмици ! ... *wink*

sheezle
12.08.2009 11:17

Мухахахаха, незаконно било, ти луд ли си бе, пич, ако не знаеш, акциите на Спортингбет се търгуват на лондонската борса, да ти прилича на няква нелегална компания *wonder* Тва, че Еврофутбол плащат на всичко живо в България, за да си запазят монопола, не означава, че другите са незаконни, каквото и да ти говорят тия смешници. Единственото, което могат да направят, е да пускат такива платени статийки и да плашат хора като тебе... *smile*

luzius
12.08.2009 11:00

Пичове, това дето го плещите за конкуренцита са пълни глупости. Все едно тревата да е конкуренция на цигарите. НЯМА как да стане, след като едното от двете е незаконно. Единственият легален букмейкър в тази държава е Еврофутбол и точка. А това, че някой залага по интернет си е негов проблем.Това че го прави, не значи че е законно.

brickbat
12.08.2009 10:16

Никога не съм залагал по интернет, но на мен лично ми е неприятно да отида в букмейкърски пунк на Еврофутбол и да видя как по масите се играе табла или белот, пие себира на корем и се пуши до такава степен,че да ти причернее пред очите. Това е общата картинка в кварталните пунктове, разбира се има и такива който са модерни луксозни и наистина ти доставя удоволсвтие самата обстановка, но подобни пунктове се срещат рядко, особено в по - малките градове. Хората след година, две ще започнат масово да залагат по интернет, тъй като е по бързо и удобно, но риска с източването на сметката ви си остава. Немога да кажа че хората в България не са алчни, но и нашия роден Еврофутбол може все пак да отпусне повечко примамливи нещица за да спечели повече клиети. Това вече си е политика на самата фирма и аз не искам да давам конкретни идеи, но знам, че ако не се предприеме нещо загубите за Божков ще са по - големи (може би кумар го ухапал...).

brickbat
12.08.2009 10:05

Това само българи са го дали, а я си представете какви пари се въртят по света и след това ме критикувайте когато казвам че в европа се уреждат мачовете повече от колкото в България, само че там не т толкова явно и глупаво както при нас. Отдавна футбола не е игра за удоволствие, а игра за пари при това за много пари *thumb_down*. На мен лично ми се струва, че един ритнитопковец не трябва да взима 500хил евро на МЕСЕЦ и в същото време лекари и професори да взимат по 5-10хил максимум. Иначе да се върна на статията Еврофутбол си плащат на големите букмейкърски къщи да не отварят пунктове в България и тов е всеизвестно, но хората не са сляпи и е нормално когато коефицентите за даден мач са по високи при останалите букмейкъри да заложиш при тях.

inspo
12.08.2009 09:40

sasedq И какво като ефу не може да се играе в интернет ? Нали точно заради нета ,те губят много . Я си представи тези кинти да отиват при тях, а не в нета.И Защо обиждаш човека под теб ,нещо лично ли е засяга . А Еврофутбол са скръндзи всеки го знае ,вижте им само оправданието -"при нас всичко е свързано директно с финансовите органи и всяка стотинка се знае" И това ако е пречка да дават по високи коефициенти . *lol*

sasedq
12.08.2009 09:29

makvikar бавноразвиващ се не се прави на забавен не си а просто си глупав циганин.Еврофутбол неможе да се играе онлайн в интернет.

makvikar
12.08.2009 09:28

Еми само аз съм дал 0.29 ст и 2 кила домати! Догодина повече ! Ефрофутбол отново реват с платени статии. Сами са си виновни,ниски коефиценти,мин.3 срещи...еми какво искат?! Най-добе им е да няма конкуренция,ама нейсе...